Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Sánchez acusa Casado i Rivera de voler «perpetuar el conflicte» a Catalunya

El president socialista no creu que un nou 155 sigui la solució a res, i insisteix en el diàleg | L'exconsellera Dolors Bassa reclama a les forces independentistes que no el deixin caure

Sánchez ha assegurat que aquells que volen un 155 permpetu el que volen és «perpetuar la crisi a Catalunya
Sánchez ha assegurat que aquells que volen un 155 perpetu el que volen és «perpetuar la crisi a Catalunya»   | cedida

 

El president  Pedro Sánchez ha tornat a reiterar aquest dimarts la seva voluntat de trobar una solució política al conflicte català a través del diàleg, i ha carregat contra les posicions del Partit Popular (PP) i Ciutadans (C's), que des que va iniciar el seu mandat  li han demanat que apliqui novament l'article 155  de la Constitució. En aquest sentit, el socialista ha assegurat que, aquells que prefereixen una intervenció perpetua,  el que volen és «perpetuar la crisi a Catalunya». 

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Ara bé, el mandatari també ha demanat a les forces independentistes que abandonin «la unilateralitat» per facilitar aquesta solució. «Han de ser conscients que qualsevol trencament de la Constitució o de la legalitat estatutària no només els situa fora de la Constitució, sinó també fora del que representen els tractats fundacionals de la Unió Europea», ha advertit Sánchez.  Al mateix temps, el president espanyol ha insistit que actualment no hi ha «una majoria social» a favor de la secessió, i que tot plegat s'ha convertit en un «problema de convivència». 

Més notícies relacionades: Pedro Sánchez pressiona ERC i JxCat amb els pressupostos

Per a Sánchez, la solució passa per un nou Estatut

Pedro Sánchez també s'ha referit a l'Estatut de Catalunya, assegurant que  l'actual no és el que «van votar» els catalans, recordant que «va ser retallat com a conseqüència d'una sentència del Tribunal Constitucional (TC) a proposta del principal partit de l'oposició llavors, que és el PP». «La sortida lògica ha de ser una votació per un autogovern més gran i, en conseqüència, per un nou acord que ha de representar l'Estatut de Catalunya», ha insistit. 

El president espanyol ha insistit que les forces independentistes són conscients que han de trobar consensos transversals
El president espanyol ha insistit que les forces independentistes són conscients que han de trobar consensos transversals | cedida

 

Per al socialista, un nou 155 no aconseguiria resoldre res, i ha advertit «les forces de l'oposició» que «continuar amb el greuge territorial com a fórmula de fer oposició» no és el que necessita el país. «L'independentisme és conscient que ha de construir consensos transversals. És a dir, que comptin amb el suport majoritari de la societat catalana», ha conclòs Sánchez. 

L'exconsellera Dolors Bassa demana no deixar caure Pedro Sánchez

Precisament aquest dimarts l'exconsellera Dolors Bassa, actualment a presó preventiva a l'espera que se celebri el judici  contra els líders del procés, ha demanat a les forces independentistes que  no deixin caure Pedro Sánchez. Segons Bassa, l'alternativa és «molt pitjor», en referència a un possible pacte entre el PP, C's i possiblement VOX.

L'exconsellera Dolors Bassa ha demanat que no es deixi caure Pedro Sánchez a les forces independentistes
L'exconsellera Dolors Bassa ha demanat que no es deixi caure Pedro Sánchez a les forces independentistes | CatalunyaDiari.cat

 

Tot això en un moment clau de la legislatura, i és que aquest divendres els socialistes presentaran els seus pressupostos, per als quals necessiten el suport de les forces sobiranistes. «Si volen aprovar-los que facin un gest, el que sigui però que el facin», ha insistit Bassa. Alhora, ha reclamat que les mobilitzacions que s'esperen de cara al judici de l'1-O no acabin tapant o tacant «el que es digui».