Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sánchez

Sánchez acusa Iglesias de «trencar les negociacions» per a la investidura

Sánchez
Sánchez ha acusat Pablo Iglesias de trencar les negociacions per a la investidura | Cedida

 

El president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tancat la porta de les negociacions amb el líder de Podem, Pablo Iglesias. Paral·lelament, ha afirmat en una entrevista a la cadena 'Ser' que el secretari general de la formació morada ha sigut el responsable de la decisió: «Pablo Iglesias ha trencat les negociacions per a la meva investidura».

El líder socialista relata que Iglesias ha rebutjat les propostes del PSOE i roman en un «posició maximalista». Així mateix, Sánchez ha admès que el seu partit va valorar la incorporació de «persones qualificades de l'àmbit de Podem» en l'executiu socialista. Finalment, ha lamentat que Podem es posicioni al costat de l'extrema dreta.

Les «ofertes socialistes» i una diferència d'opinions tangible 

Cal recordar que el PSOE estava disposat a acceptar perfils més tècnics que polítics com a ministres per al govern. Per aquest motiu, Sánchez va oferir Iglesias escollir els noms i plantejar possibles ministeris. No obstant això, la cúpula de Podem va lamentar que  la intenció del president era la de vetar el líder de la formació morada, ja que el fet de no optar per perfils polítics serviria per evitar que les «discrepàncies de fons poguessin desestabilitzar l'executiu».

En referència a aquest últim punt, cal esmentar que Sánchez va assegurar tenir diferències en la gestió sobre «com resoldre la crisi catalana» amb Iglesias, ja que el PSOE no té prevista la creació d'un govern que «depengui de polítics independentistes» i, per la seva banda, la formació morada discrepa i defensa el «dret d'autodeterminació» a més d'haver  votat en contra de la suspensió dels presos independentistes al Congrés. Així mateix, el grup de  Sánchez no creu en l'existència de presos polítics, mentre que Podem considera el contrari. 

També et pot interessar...