Pedro Sánchez aixeca el control de les finances de la Generalitat

«És una mesura de normalització», han informat des de La Moncloa

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El govern espanyol ha optat per aixecar el control de les finances de la Generalitat de Catalunya com a mesura de «normalització». El consell de ministres espanyol ha ordenat que «s'efectuïn instruccions als bancs perquè Catalunya, el Govern de Catalunya, pugui abordar els pagaments sense la necessitat de passar per Hisenda». 

La mesura, d'altra banda, s'ha pres després que el nou consell de l'executiu de Sánchez hagi constatat l'aixecament de l'article 155, gràcies a l'efectuació del nou Govern de Quim Torra. 

L'aixecament, una mesura de «normalització»

És el que ha volgut mantenir, en tot moment, la ministra d'Educació i portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá. Aquesta, de fet, ha recalcat que «és una mesura de normalització, quelcom que no significa que el govern espanyol no hagi d'estar informat dels moviments financers a Catalunya».

En aquest sentit, doncs, la nova ministra espanyola ha expressat que, segons el nou executiu de Sánchez, «el principal problema d'Espanya és la seva integritat territorial» i, per això, s'haurà de dialogar amb la Generalitat de Catalunya.

Els nous consellers del Govern amb el president Quim Torra durant la primera reunió.
Els nous consellers del Govern amb el president Quim Torra durant la primera reunió. | CatalunyaDiari.cat

 Celaá, doncs, ha confirmat que crearan ponts de diàleg amb el Govern de Torra, però sempre «amb la Constitució en una mà i el diàleg a l'altra». Tot i això, la mateixa Celaá ha comentat: «Pedro Sánchez es reunirà aviat amb tots els presidents autonòmics, no només amb Torra».

La reunió amb Torra, imminent 

Finalment, la mateixa ministra ha expressat que Sánchez té la clara voluntat de dur a terme una reunió amb Quim Torra per abordar el conflicte català. Per això, aquesta ha comentat que «a partir del cap de setmana començaran els contactes», tot i que el president espanyol té previst parlar amb tots els presidents autonòmics. 


Comentaris

envia el comentari