URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

Sánchez assegura que els líders independentistes «no són de fiar, enganyen la ciutadania»

L'actual president del govern ha acusat TV3 de tenir «un problema de pluralitat»

Pedro Sánchez acusa als líders independentistes d'enganayr a la ciutadania
Pedro Sánchez acusa els líders independentistes d'enganyar a la ciutadania | Cedida

El candidat del PSOE a les eleccions del 28-A i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura en una entrevista que publica aquest diumenge 'La Vanguardia' que els líders independentistes «no són de fiar» perquè «en privat diuen coses que no diuen en públic» com «que la independència no és possible», i per tant «enganyen la ciutadania». 

A la mateixa entrevista Sánchez sosté que TV3 «té un problema de pluralitat» i de biaix «cap a les tesis independentistes». Amb tot no parla del seu tancament, com sí que fan les formacions de la dreta. La solució, segons Sánchez, «seria que el govern de Catalunya reconegués l’altra part de Catalunya, la que no vota l’independentisme». En aquest sentit ha retret a ERC i PDeCAT que pretenguin Catalunya «per a ells sols» igual que «fa la dreta» a Espanya. «Prioritzen la independència al benestar dels ciutadans».

imatge arxiu Pedro Sánchez
Sánchez carrega contra els tres partits de la dreta | Cedida

 

La dreta «no ha digerit la moció de censura»

Sánchez ha afirmat que la dreta «no ha digerit» la moció de censura i el que veiem és «una competició entre les tres sigles de la dreta per veure qui diu la major de les barbaritats per aglutinar el vot conservador». «No hi ha arguments, no tenen projecte polític, i l’únic que projecten són mentides, insults i crispació», ha dit. 

També ha apuntat que «en aquests moments l’únic partit que defensa l’Estat de les autonomies és el PSOE». «L’independentisme ho vol fracturar i la dreta i les tres sigles vol la recentralització, mentre que nosaltres volem reforçar l’Estat de les autonomies».

  

Les forces independentistes «han fracturat la convivència»

Un cop més ha evitat descartar un indult als presos independentistes perquè primer «cal confiar en la feina de la justícia» i perquè «no hi ha precedents per part de cap president del govern que abans d’una sentència anunciï que no hi haurà o que hi haurà indult». 

  

Novament ha criticat les forces independentistes, a les que ha acusat de «fracturar la convivència», i ha recordat que ell va donar suport a l’aplicació del 155 «precisament per tornar Catalunya a l’ordre estatutari i constitucional», però «una altra cosa són les conseqüències penals».


Comentaris

envia el comentari