Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez durant una sessió parlamentària sobre l'estat d'alarma el 25 de març de 2020

Sánchez assegura que Sanitat estudia les sortides per franges horàries

El president del govern espanyol ha explicat que donaran una resposta concreta «al llarg dels pròxims dies»

Pedro Sánchez durant una sessió parlamentària sobre l'estat d'alarma el 25 de març de 2020
Sánchez assegura que Sanitat estudia les sortides per franges horàries | Catalunya Diari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que el Ministeri de Sanitat està estudiant ordenar les sortides. «Estem estudiant les possibilitats i al llarg dels pròxims dies donarem una resposta concreta», ha dit Sánchez en roda de premsa aquest dimarts a la tarda. 

A partir de dissabte, coincidiran les sortides dels nens de fins a 14 anys amb les d'adults per fer activitat física individual i algunes Comunitats Autònomes, com Catalunya, han proposat fer un repartiment de les sortides per franges horàries. «Ho estem estudiant», ha afirmat Sánchez. A la reunió de la interterritorial de Sanitat amb les CCAA, Illa ja va demanar a les autonomies que li fessin arribar els seus plans.

El comitè tècnic del Procicat ha aprovat aquest dimarts una proposta de pla per distribuir en franges horàries les sortides dels diferents col·lectius que ja ha traslladat a l'Estat.

Sánchez demanarà una nova pròrroga de l'estat d'alarma

El president del govern espanyol ha confirmat aquest dimarts que el seu executiu demanarà la pròrroga de l'estat d'alarma a partir del 9 de maig i no ha descartat fer-ho de nou fins que finalitzi el termini de quatre fases que ha plantejat per al desconfinament

Això situa l'horitzó fins a finals de juny. El president espanyol ha recordat que per dur a terme les mesures necessitarà el suport de les CCAA i els ajuntaments, com per exemple en l'obertura de terrasses i platges

Per aprovar la nova pròrroga de l'estat d'alarma necessitarà com a mínim el suport del PP. Per aquest motiu, ha reivindicat els acords d'estat i ha recordat que el PSOE està oferint acords a nivell territorial a totes les administracions.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]