IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sánchez carrega contra Colau per «subordinar-se» a l'independentisme i nega que això sigui d'esquerres

El líder del PSOE també critica «l'enorme ceguesa» de PP i Cs davant del «desafiament independentista»

El líder socialista Pedro Sánchez
El líder socialista Pedro Sánchez | Cedida

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha carregat aquest dissabte contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per «subordinar-se» a l'independentisme, i ha negat que això sigui precisament d'esquerres. «Què hi ha d'esquerres a subordinar-se a un independentisme que basa la seva argumentació en la insolidaritat territorial, que el que ha fet és fracturar la convivència entre catalans i que amenaça centenars de milers de llocs de treball de la classe mitjana treballadora?», ha preguntat

Sánchez després del trencament del pacte de govern a Barcelona entre BComú i el PSC. El socialista ha repartit contra l'independentisme, perquè no ha suposat cap guany en cinc anys, però també contra «l'enorme ceguesa» de PP i Cs per afrontar-lo, dividint territoris, «recentralitzant i imposant la cotilla de la uniformitat a un país que sap que és plural i divers».

Durant la cloenda del consell de la Internacional Socialista que ha tingut lloc aquest divendres i dissabte a Barcelona, Pedro Sánchez ha refermat el seu discurs contra l'independentisme però també contra l'immobilisme de les «dretes» espanyoles. Ara bé, el líder del PSOE ha aprofitat la seva visita a Barcelona per criticar el «trencament unilateral» del govern de la ciutat per part d'Ada Colau, «que després de mesos d'equilibri per fi va caure del costat equivocat, de l'independentista». 

Sánchez ha negat que posar-se al costat dels independentistes sigui precisament d'esquerres, perquè els seus arguments es basen en la «insolidaritat territorial», perquè el que han fet és «fracturar la convivència entre catalans» i perquè la «inseguretat jurídica» que ha comportat el procés «amenaça centenars de milers de llocs de treball de la classe mitja treballadora». «No hi ha cap causa d'esquerres en la causa secessionista», ha conclòs.

 

El secessionisme, el Brexit de Catalunya

I és que el socialista ha considerat que «imposar vies unilaterals només porta pobresa, aïllament i fractura social». Al seu parer, ha quedat demostrat que «ningú ha guanyat amb l'aventura secessionista», perquè Catalunya no està millor que fa cinc anys, des de cap punt de vista. Ha criticat aquelles societats que es miren a elles mateixes, unes tesis que alimenten el Brexit i que també abonen les postures independentistes. De fet, al seu parer, «el secessionisme és el Brexit de Catalunya».

Ara bé, també ha criticat la «ceguesa"»que han demostrat PP i Cs en aquesta qüestió, enfrontant territoris d'una manera «absolutament irresponsable» i amb una «paràlisis» que ha provocat que el problema sigui ara més gran. A això li ha afegit «l'error sistemàtic de recentralitzar, de provocar una involució de l'Espanya autonòmica i imposar una cotilla d'uniformitat a un país que sap que és plural i divers». Sánchez ha advertit que «aquells que no sàpiguen governar la diversitat difícilment podran governar Espanya», i ha constatat que Mariano Rajoy aspira a governar-la amb Catalunya a dins però sense escoltar-la.

El líder del PSOE ha avisat que el seu partit no deixarà que ningú «s'apropiï de la idea de Catalunya ni tampoc de la d'Espanya». «La diferència entre nosaltres i el PP i Cs és que nosaltres no creiem que siguem Espanya, perquè Espanya som tots sense exclusions», ha argumentat. 

Sánchez ha defensat un nou pacte de convivència i ha recriminat que la dreta pretengui «petrificar» la Constitució. «Nosaltres obrim la porta a la Constitució i la tanquem a l'independentisme», ha dit.


Comentaris

envia el comentari