Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
SÁNCHEZ

Pedro Sánchez carrega contra Torra i mostra bona sintonia amb Pere Aragonès

El president del govern espanyol considera el líder d'ERC un «independentista raonable»

SÁNCHEZ
Pedro Sánchez carrega contra Torra i mostra bona sintonia amb Pere Aragonès | Catalunya Diari

El candidat del PSOE i president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tornat a posar sobre la taula la idea d'un interlocutor vàlid en la figura del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. En una entrevista a 'La Vanguardia', Sánchez reitera que no té res a parlar amb el president Quim Torra, però considera que el líder republicà és «un independentista raonable».

De la mateixa manera que ho va fer la ministra de Presidència, Carmen Calvo, Sánchez assegura que ha parlat amb Pere Aragonès, mantenint ERC com un possible aliat de futur i convertint JxCat en l'independentisme «radical» amb qui no hi ha res a negociar. Tot i això, el president del govern de l'Estat, considera que a hores d'ara els republicans segueixen alineats amb Torra i Puigdemont.

Pel que fa a la possibilitat d'agafar el telèfon al president de la Generalitat,  Sánchez reivindica la seva negativa, ja que Torra no ha descartat la via unilateral, no ha condemnat la violència i critica l'acció de les forces de seguretat davant els «atacs violents».

Aragonès acusa Sánchez de mentir i manipular

Davant les declaracions de Pedro Sánchez i les preguntes de la premsa, el vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, va sortir del pas assegurant que el PSOE ha caigut en les «mentides» i «manipulacions», negant qualsevol mena de contacte entre ells des de la sentència del Tribunal Suprem i acusant el PSOE d'intentar dividir l'independentisme entre «bons i dolents», entre els «raonables i els que no». A més, el líder republicà assegura que prèvia a la sentència, el canal de comunicació amb l'Estat el tenia amb la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo i no amb el president Sánchez.

També et pot interessar...