IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Pedro Sánchez creu que era «inevitable» aplicar el 155 i veu en les eleccions una «oportunitat» de reconduir la situació

El líder del PSOE ha enviat una carta a la militància del partit

El líder socialista Pedro Sánchez
El líder socialista Pedro Sánchez. | Cedida

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha mostrat convençut que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució era una resposta «inevitable» per part de l'Estat davant la declaració d'independència aprovada aquest divendres, 27 d'ocubre, per la majoria independentista al Parlament català, un acte que ha qualificat com «un intent inèdit de trencar la integritat de l'Estat». En una carta enviada als militants socialistes per explicar el suport del partit a la decisió governamental, Sánchez ha incidit que «ho han intentat tot» abans d'activar el mecanisme constitucional i ha acusat al recentment deposat president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de portar als catalans a un «atzucac» i, a més de vulnerar les lleis i la democràcia, de «posar en risc les bases econòmiques del benestar de les seves ciutadanes i ciutadans».

«El secessionisme utilitza una retòrica de victimització i intenta fer creure que Catalunya és objecte de repressió i falta de llibertats. És una afirmació que resulta inadmissible, a més d'enormement irresponsable. Es reclama demòcrata, mentre vulnera el marc estatutari i constitucional a Catalunya. Apel·la al diàleg, però no per millorar l'encaix de Catalunya dins d'Espanya, com demanem els socialistes, sinó per trencar amb ella», assegura. Per això s'ha mostrat convençut que les eleccions convocades per al mes de desembre seran una «oportunitat» que «pot contribuir a desbloquejar una situació política com correspon en democràcia». En aquest sentit, ha subratllat que la celebració d'eleccions autonòmiques «amb totes les garanties» és alguna cosa que el seu partit «ha estat reivindicant des del primer moment» i que solament hi ha democràcia «dins de la legalitat».

«Enfront de l'assalt a la legalitat de l'independentisme, aquest partit sempre tindrà clar on ha d'estar», assegura en la missiva, en la qual manifesta que «gens hi ha d'esquerres a intentar fracturar un Estat democràtic» i recorda que «atacar-ho és atacar al PSOE i als milers de socialistes que van lluitar, fins a lliurar la seva vida en molts casos, pels drets i les llibertats de tots». Sánchez ha reconegut així i tot que «cap democràcia és perfecta» i ha expressat la seva intenció d'impulsar una reforma constitucional que, segons sosté, «no consisteix únicament a donar resposta a la crisi territorial" que travessa Espanya, ni «suposa negació alguna de tot el que va suposar el pacte constitucional de 1978». «Respon a la necessitat de reconnectar amb el nostre temps. De construir entre tots un relat d'una Espanya que ens uneix, de l'Espanya que volem, perquè totes les generacions, també les més joves, afegeixin la seva lletra, l'esperit del seu temps, a aquest pacte de convivència que és, en essència, tota Constitució», ha assegurat.


Comentaris

envia el comentari