Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez

Sánchez a Cuixart: «El dret d'autodeterminació no existeix»

El president en funcions assegura que el diàleg «només pot ser dins de la Constitució»

Pedro Sánchez
Sánchez a Cuixart: «El dret d'autodeterminació no existeix» | EFE

 

Un cop començada la ronda de trobades entre Pedro Sánchez i les entitats socials, Jordi Cuixart ha volgut aprofitar per demanar, a través d'una carta, una reunió entre el president en funcions i Òmnium Cultural. El candidat a la presidència del govern espanyol ha respost a la petició del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, assegurant que el diàleg «només pot ser dins de la Constitució».

Cuixart reclama una reunió de Sánchez amb Òmnium perquè és «l'entitat amb més associats de l'Estat»

Fonts de la Moncloa han afirmat, just l'endemà de rebre la carta de Cuixart, que el dret a l'autodeterminació que reivindica l'expresident d'Òmnium «no existeix» a la Constitució Espanyola i al·leguen que només està contemplat per organismes internacionals per a casos de «països en procés de descolonització».

A la carta, el president de l'entitat els reclamava que se'ls tingués en compte en la ronda de trobades en ser «l'entitat amb més associats de l'Estat». Tanmateix, Sánchez vol asseure's amb «els col·lectius socials per construir un programa obert» i així intentar evitar noves eleccions. A més, les mateixes fonts han insistit que  l'aspiració de Sánchez és formar un govern progressista «que no depengui de les forces independentistes».

També et pot interessar...