Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Sánchez esclata: L'exigència al PP en plena negociació pel rescat europeu

President de govern i cap de l'oposició han protagonitzat un nou enfrontament en una tensa sessió

Primer pla de Pedro Sánchez amb l'aspecte seriós al Congrés dels Diputats
Pedro Sánchez ha mostrat el seu enuig per l'informe del PP a Brussel·les | Agències

Les picabaralles entre el govern i l'oposició, han entrat en una nova fase que sembla tenir dues cares. Mentre els populars i els socialistes negocien els detalls de la 'nova normalitat', en seu parlamentària Pedro Sánchez i Pablo Casado escenifiquen una tensió que sembla allunyar ambdues posicions.

L'últim exemple s'ha viscut a la sessió de control d'avui, on president de govern i cap de l'oposició s'han tornat a enfrontar. En aquesta ocasió, Sánchez ha esclatat pel que considera una actitud deshonesta del principal partit de l'oposició, i li ha exigit a Pablo Casado que retiri l'«ignominiós informe» a Brussel·les que qüestiona la democràcia espanyola.

El president es refereix a l'informe remès a la Comissió Europea on el PP qüestiona l'estat de dret a Espanya i acusa  l'Executiu d'amagar xifres que situen al nostre país entre els països amb morts del món.

L'informe, enviat per la cap de la delegació del PP a Brussel·les, Dolors Montserrat, coincideix amb les negociacions del govern pels fons de recuperació que podrien ser clau per treure Espanya de la crisi que s'acosta. Això ha tret de polleguera al president , que ha demanat a Casado que defensi els interessos d'Espanya.

Casado acusa el govern

Per la seva banda, Casado l'ha acusat de voler portar el país al desastre i a la ruïna econòmica, i ha urgit al president a arribar a un acord amb els agents socials per l'extensió dels ERTO. En l'estira-i-arronsa, Pedro Sánchez ha acusat el PP de no voler el diàleg, al que Casado ha afirmat que sempre ha tingut la mà estesa.

A més a més, el popular ha acusat Sánchez de demanar només l'adhesió incondicional, i li ha fet una petició: «Només se li demana responsabilitat de cara a les futures generacions». En la rèplica, el president li ha dit que «si vol fer pinya ha d'alinear-se amb els interessos de fora i de dins d'Espanya», i ha anat un pas més enllà, dient-li: «Em commouen les seves paraules, però després estan els seus actes, com els argumentaris del PP per utilitzar als morts de la Covid-19 contra el govern».

Gest desafiant

La sessió ha tornat a estar marcada per la tensió, que ha arribat al seu màxim amb el gest desafiant de la portaveu socialista, Adriana Lastra, a la bancada popular. El moment ha arribat després d'un llarg aplaudiment dels diputats populars al seu líder, a què el president del govern ha respost irònicament: «Tampoc ha estat per tant, senyories».

Després d'aquest comentari s'ha pogut escoltar un comentari inintel·ligible d'un diputat del PP que ha estat respost amb un gest desafiant  per Adriana Lastra, amb l'aspecte molt seriós i negant amb el cap.

Un altre moment de tensió s'ha viscut amb la pregunta del diputat d'ERC, Gabriel Rufián, al president sobre si creu que cal acabar amb la  impunitat de determinades institucions de l'estat.