Sánchez estudia demanar una nova pròrroga de l'estat d'alarma

La decisió la prendrà «en funció de les dades»

Imatge de Pedro Sánchez durant la roda de premsa posterior a la cimera europea a Brussel·les del 21 de juny del 2019
Encara no ha confirmat la seva petició, sinó que l'està estudiant | ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha revelat aquest dissabte que treballa amb la possibilitat de demanar al Congrés dels Diputats una nova pròrroga de l'estat d'alarma, encara que ha assegurat que la decisió encara no està presa i que s'adoptarà en els pròxims dies en funció de l'evolució de les dades de la pandèmia.

En una compareixença al Palau de la Moncloa, Sánchez ha confirmat que el govern està «estudiant» la possibilitat de demanar una sisena pròrroga de l'estat d'alarma perquè és el seu «deure» i considera que «l'únic instrument» que permet restringir la mobilitat dels ciutadans i el seu dret de reunió. 

Depèn de l'evolució dels pròxims 15 dies

«Hem de veure l'evolució epidemiològica durant aquests 15 dies», ha insistit com a base per a prendre una decisió en l'actual escenari, quan Espanya ja està «en els últims metres del túnel» de la crisi provocada per la Covid-19. 

Sánchez no ha aclarit amb quins grups polítics intentaria tirar endavant aquesta nova pròrroga, encara que si ha apuntat que la decisió es prendrà «escoltant» a les comunitats autònomes i als partits polítics; però tenint en compte que «ha de sobreposar-se sempre» la salut pública a altres consideracions per «no posar en risc el que hem aconseguit amb molt esforç».

Reobertura al turisme

En aquesta mateixa compareixença, el president del govern espanyol ha posat data a la tornada del turisme estranger a Espanya. A partir del juliol, podran accedir a l'Estat, amb mesures de seguretat, visitants estrangers. Aquesta mesura servirà per reactivar el sector turístic del país, tal com ha anunciat el president aquest mateix dissabte. Això sí, ho faran sota unes «condicions de seguretat».

«Hi haurà temporada turística aquest estiu, amb el propòsit de reactivar el turisme nacional, pel que convido a tots els establiments, bars, restaurants i tots els destins turístics del país a reprendre la seva activitat», instava el líder socialista. De la mateixa manera, també animava a la població «a planificar les seves vacances i aprofitar les meravelles de la nostra oferta nacional», ja que aquells que visquin en zones amb fases més avançades «podran començar a fer-ho a finals de juny». 


Comentaris

envia el comentari