Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pedro Sánchez durant la roda de premsa posterior a la cimera europea a Brussel·les del 21 de juny del 2019

Sánchez es compromet amb Bildu a derogar totalment la reforma laboral del PP

Ho han acordat a canvi de l'abstenció dels bascos en la pròrroga de l'estat d'alarma

Imatge de Pedro Sánchez durant la roda de premsa posterior a la cimera europea a Brussel·les del 21 de juny del 2019
Ho han acordat a canvi de l'abstenció dels bascos en la pròrroga de l'estat d'alarma | Catalunya Diari

El grup al Congrés d'EH Bildu ha justificat aquest dimecres l'abstenció en la votació de la pròrroga de l'estat d'alarma pel fet d'haver arribat a un acord amb el PSOE i Unides Podem per derogar la reforma laboral del govern del PP abans que finalitzin les «mesures extraordinàries» per la Covid-19.

Més capacitat de despesa pels governs autonòmics

A més, segons els independentistes bascos, els governs locals i autonòmics tindran més capacitat de despesa en polítiques destinades a pal·liar els efectes socials de la crisi. De fet, el govern espanyol s'ha compromès, segons  EH Bildu, a que la despesa social de les entitats locals no es computin per a la regla de despesa i el dèficit màxim autoritzat.

Cinquena pròrroga de l'estat d'alarma

El Congrés ha donat llum verda aquest dimecres a la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma fins al 7 de juny gràcies al suport de C's i del PNB.

El govern de coalició (PSOE i Podem) ha aconseguit 177 vots a favor davant dels 162 en contra del PP, Vox, Compromís i el bloc independentista, ERC, JxCat, la CUP. L’executiu també ha comptat amb el suport d’altres formacions com Més País, PRC, CC i Terol Existeix. Hi ha hagut 11 abstencions,  entre les quals la d'EH Bildu, Navarra Suma, NC i el BNG.