Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Pedro Sánchez desprestigia la vaga de fam: «Les raons no són certes»

El president espanyol es troba a Buenos Aires en el marc de la reunió del G-20, i ha aprofitat l’ocasió per manifestar la seva opinió sobre tots els temes d’actualitat de l’esfera política

Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L’inici de la vaga de fam de Jordi Sànchez i Jordi Turull ha agafat per sorpresa a l’executiu espanyol, i ahir tota l’esfera política espanyola tornava a trontollar  a causa dels líders independentistes. Com era d’esperar, després de l’anunci de la iniciativa dels exconsellers, totes les mirades es van dirigir a Pedro Sánchez, cap de l’executiu central que actualment es troba a Buenos Aires, amb motiu de la celebració de la reunió anual del G-20.

El president del govern central no es va fer esperar, i ràpidament va comparèixer davant dels mitjans per assegurar que els presos catalans «tindran un judici just, gràcies que vivim en un Estat democràtic, social i de dret».

Sánchez, sobre les raons de la vaga: «No són certes»

Una qüestió en la qual han fet molt d’èmfasi,  repetint en més d’una ocasió que el poder de la justícia a Espanya «és independent». Amb tot, Sánchez ha volgut deixar clar que no comparteix la iniciativa engegada pels presos, ja que, en la seva opinió, les raons que els han portat a decidir-se «no són certes».

En aquest sentit, ha deixat ben clar que ni aquesta, ni cap acció similar de denúncia aconseguirà influir en la decisió judicial o en qualsevol vessant relacionada amb el litigi al qual se sotmetran els líders independentistes,  responent així de taxatiu: «Amb un monosíl·lab: no».

Pedro Sánchez es troba a la reunió del G-20 celebrada a Argentina
Pedro Sánchez es troba a la reunió del G-20 celebrada a Argentina | CatalunyaDiari.cat

 

Catalunya i Vox, els problemes principals de Sánchez

Sánchez també ha dedicat unes paraules a Quim Torra,  president de la Generalitat, amb qui les tensions són cada vegada més notòries i difícils de gestionar. En referència a la reunió fixada pel pròxim 21 de desembre, ha manifestat que «és evident que existeixen diferències entre el president de la Generalitat i el president del govern d’Espanya, però el que no podem perdre són les formes». D’aquesta manera, instava Torra a accedir a realitzar la reunió.

Però el president de l’executiu espanyol no només ha tingut paraules sobre la crisi catalana, i també ha aprofitat l’ocasió per expressar la seva preocupació per l’alarmant pujada del partit ultradretà Vox i l’estreta relació que mantenen els seus dirigents amb les cúpules dels partits polítics PP i Ciutadans.

«S’han vist arrossegats per un discurs cada cop més extremista i excloent», declarava Sánchez, tan sols dos dies després que la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, titllés el partit liderat per Santiago Abascal de tenir un «ideari anticonstitucional».