Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Pedro Sánchez amb camisa al seu despatx de la Moncloa amb les banderes espanyola i europea

Pedro Sánchez aposta pel diàleg en cas de voler una reforma laboral

El president espanyol defensa la importància de la «pau social»

El president Pedro Sánchez amb camisa al seu despatx de la Moncloa amb les banderes espanyola i europea
El president espanyol defensa la importància de la «pau social» | Cedida

El president de l'Executiu, Pedro Sánchez, ha assegurat que «mentre el PSOE estigui al timó del govern d'Espanya, la Constitució espanyola regirà d'est a oest i de nord a sud, del primer a l'últim dels articles».

En una entrevista en 'El Periódico' aquest diumenge ha sostingut que aquesta sempre ha estat la seva tònica, que vincula a «una concepció d'Espanya diferent de la de la dreta, molt més plural, molt més diversa».

Així, ha lamentat que «Franco ha sortit del Valle de los Caídos, però segueix al cap d'uns quants», en preguntar-se-li per vincles de militars retirats amb la ultradreta.

«Ara bé, més enllà d'un grup de nostàlgics marginals, el veritablement preocupant és la propagació dels mateixos missatges d'odi des de tribunes polítiques que no són marginals», ha afegit.

Ha dit que Espanya necessita estabilitat política i els nous pressupostos, que es recolzen en mesures socials, la canalització dels fons europeus i la transició ecològica i digital, segons ha detallat.

«Hem apel·lat a la unitat parlamentària entorn d'uns pressupostos necessaris, imprescindibles, hi ha hagut partits polítics, el de Puigdemont, el de Casado i el d'Abascal que s'han desentès de les ciutadanies», ha lamentat.

Mercat Laboral

Alhora, Sánchez ha apostat pel diàleg social i la pau social per a abordar reformes estructurals del mercat laboral, en un moment en què augura «una caiguda brusca» de l'activitat econòmica en el marc de la crisi de la Covid-19.

«En aquest context, el que és important és garantir la pau social i, per tant, apostarem decididament i rotundament pel diàleg i l'acord social, perquè crec que és el que volen els actors socials», ha sostingut.

Solvència econòmica

Segons ell, el govern prioritza ara garantir la solvència de les empreses, com fa a través de les línies ICO, mentre que la injecció de capital s'aplicarà a través del pla Horeca per a hotels, restauració i cafeteries, «un pla específic per a un sector que és competitiu» i que necessita suport.

«Hi haurà plans específics per al turisme? Sens dubte. Hi haurà plans específics per a determinats territoris on el sector del turisme és clarament el motor de l'economia? Doncs sí», ha afirmat.

Fons europeus

Per a gestionar els fons europeus — ha explicat — el govern recorrerà a instruments clàssics de col·laboració publicoprivada i de cooperació entre l'Estat i les comunitats autònomes, i a alguns nous per a «vehicular de manera eficaç, per a fer aquest salt de competitivitat, 140.000 milions d'euros» en sis anys.

En aquest sentit, ha destacat que el govern ha alertat a les comunitats autònomes que els projectes elegibles per als fons que s'han de tirar endavant vinculats a la transició ecològica i digital, i que «no poden ser localistes».