Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del president espanyol, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa el 8 de maig del 2020

Sánchez dona suport a l'OMS després de les crítiques de Trump per la gestió del coronavirus

El president espanyol defensa «una resposta multilateral» per lluitar contra la pandèmia

Imatge del president espanyol, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa el 8 de maig del 2020
El president espanyol, Pedro Sánchez, confia que l'OMS continuï el seu lideratge | ACN

El president  del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mostrat el seu suport a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) després de les fortes crítiques que ha rebut l'organisme sobre la seva gestió per part dels Estats Units. En la seva intervenció a l'Assemblea General de l'OMS, Sánchez ha defensat «una resposta multilateral» i una «visió integral» per lluitar contra la pandèmia  del coronavirus.

«Espanya confia que l'OMS continuï el seu lideratge i pugui comptar amb tot el nostre suport», ha afirmat.

 

Trump amenaça a retirar el finançament a l'OMS

L'encarregat de dirigir les fortes crítiques  cap a l'OMS ha estat el president dels Estats Units, Donald Trump. El nord-americà ha amenaçat de tallar permanentment els fons  a l'Organització Mundial de la Salut i d'abandonar l'organització si en 30 dies no fa «millores  substancials» en la seva gestió de la pandèmia del coronavirus.

A meitats d'abril, Trump ja va anunciar la suspensió temporal de la contribució dels Estats Units a l'OMS. En una carta al director general de la institució, Tedros Adhanom, el president estatunidenc l'acusa de no exigir a la Xina  una investigació independent sobre l'origen de la Covid-19. «L'única sortida per a l'OMS és demostrar la seva independència de la Xina», ha defensat Trump.