Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb les banderes de la Unió Europea i d'Espanya darrere

Pedro Sánchez reapareix en campanya per donar l'última empenta a Salvador Illa

El president de l'executiu espanyol acusa el Govern d'haver perdut «una dècada i recursos en una fantasia nociva»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb les banderes de la Unió Europea i d'Espanya darrere
Pedro Sánchez ha reaparegut per donar suport a Salvador Illa. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet una crida a la mobilització del vot socialista «pel canvi» a partir del 14-F en un acte polític del PSC en què ha acompanyat el candidat, Salvador Illa. «Catalunya ha de tornar a l'esquerra, la que se centra en els problemes reals, la que guanya per a fer i per avançar», ha remarcat Sánchez, que ha descrit el socialisme com «l'esquerra que sap que el cel està a la Terra», en una referència velada al líder de Podem, Pablo Iglesias. Sánchez ha acusat el Govern de JxCat i ERC d'haver perdut «una dècada i recursos» en una «fantasia nociva i divisiva i una meta quimèrica» com considera que és la independència.

Sánchez se suma a l'acte feminista del PSC

Sánchez ha reclamat la mobilització del vot de les dones per al 14-F: «Hem d'aconseguir que les urnes estiguin plenes de vots de les dones, i així no em queda cap dubte que el president serà Illa», ha apuntat en un acte que els socialistes han celebrat a la seu del partit. «Les dones saben millor que ningú el valor de resoldre els conflictes, els enfrontaments estèrils», ha argumentat Sánchez, que ha criticat que Catalunya porta en una situació de «decadència» des de fa massa temps. I ha confiat que «moltes dones» li faran confiança, encara que tinguin «altres idees sobre el futur de Catalunya o que no tenen ideals d'esquerra però volen sortir d'aquest bucle».

El líder de PSOE ha presumit que el seu primer executiu va tenir més presència de ministres dones que d'homes i que l'actual també és paritari: «Ens vam avançar a la democràcia dels Estats Units», ha afegit. I ha animat a les dones a votar el 14-F perquè el seu vot serà «decisiu i palanca de canvi». El president del govern espanyol ha acusat la Generalitat de destinar a les polítiques d'igualtat menys recursos avui que fa deu anys.

Un discurs feminista de Salvador Illa

Illa ha dit que promet «sanitat pública davant la independència; ocupació davant la decadència; i la trobada davant de la desavinença». El candidat ha afirmat que «sense feminisme no hi ha socialisme» i ha advertit del risc que hi ha de retrocedir: «Tenim partits que donen suport a alguns governs que fins i tot neguen la violència masclista», ha dit, en referència a Vox.

El candidat ha garantit que no permetrà, si guanya les eleccions, cap tipus de violència masclista ni cap pas enrere en els drets de les dones. «El feminisme és imparable i té una força poderosa i transversal», ha expressat. Illa ha enumerat els problemes amb què es troben moltes dones —«salaris més baixos, triar si ser mares o si promocionar professionalment, més càrrega en les tasques de les llars i les cures...»— i ha dit que més enllà dels canvis de mentalitat cal promoure lleis. Un fet que s'ha compromès a fer si surt vençedor del 14-F.