Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez durant una sessió parlamentària sobre l'estat d'alarma el 25 de març de 2020

El govern espanyol estudia demanar una pròrroga de l'estat d'alarma d'un mes i no de quinze dies

Sánchez es planteja fer canvis en la cinquena pròrroga que es podria allargar fins a finals de juny

Pedro Sánchez durant una sessió parlamentària sobre l'estat d'alarma el 25 de març de 2020
Pedro Sánchez estudia demanar una pròrroga de l'estat d'alarma que duri un mes sencer.  | Catalunya Diari

El govern espanyol estudiar demanar una pròrroga de l'estat d'alarma d'un mes  i no de quinze dies, com havia fet fins ara, segons 'El Confidencial'. El president de l'executiu, Pedro Sánchez, estaria valorant fer canvis en la cinquena pròrroga perquè l'extensió s'allargui fins a finals del mes de juny.

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha mantingut en les darreres hores contactes amb tots els portaveus parlamentaris, a excepció de VOX, per negociar una pròrroga de l’estat d’alarma d’un mes que permeti a l’executiu acostar-se al final del pla de desescalada sense haver de passar més d'una vegada pel Congrés dels Diputats.

A canvi, segons fonts coneixedores de les converses, l’executiu planteja a les formacions que li facin arribar propostes i està obert a fer canvis en profunditat en el model d’aplicació del decret. D'aquesta manera, Sánchez podria garantir-se la vigència de l'estat d'alarma fins al final de la desescalada, prevista a finals de juny, si no hi cap contratemps.

Vox diu que Sánchez demostrarà el seu tarannà «totalitari»

El portaveu de Vox  al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha afirmat aquest dimarts que si es confirma la intenció del govern espanyol de prorrogar un mes  –i no quinze dies- l’estat d’alarma (tal com publica El confidencial), l’executiu espanyol perpetrarà «un atac a la llibertat i al sistema democràtic».

En roda de premsa després de la Junta de Portaveus del Congrés dels Diputats, Espinosa de los Monteros ha afirmat que una maniobra en aquesta direcció demostrarà que el govern de Pedro Sánchez, «no creu en la separació de poders» i actua amb una «visió totalitària». Vox reclama que se substitueixi l'estat d'alarma per la Llei de Seguretat Nacional, perquè al seu entendre permet les mateixes mesures sense lesionar drets fonamentals.