Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sánchez

Sánchez exigeix a Torra que condemni la violència i no descarta cap escenari

El president en funcions ha afirmat que l'executiu espanyol «continuarà actuant amb tots els mecanismes per garantir el manteniment de l'ordre» a Catalunya i que «farà front a qualsevol classe de violència»

Sánchez
Sánchez exigeix a Torra que condemni la violència i no descarta cap escenari | Catalunya Diari

Pedro Sánchez demana a Torra que condemni la violència i no descarta cap escenari. El president en funcions del govern espanyol ha apel·lat directament al President de la Generalitat perquè «condemni, sense excuses ni pal·liatius, l'ús de la violència a Catalunya». Durant la seva compareixença davant dels mitjans, Pedro Sánchez ha volgut reiterar que el Govern espanyol «no consentirà de cap manera que la violència s'imposi a la convivència».

 

El govern actuarà «amb tots els mecanismes»

De fet, la violència ha estat el concepte sobre el qual ha articulat la major part del seu discurs, assegurant que l'executiu espanyol «continuarà actuant amb tots els mecanismes per garantir el manteniment de l'ordre»  a Catalunya i que «farà front a qualsevol classe de violència». A més, i un cop considerats tots els escenaris possibles, l'Estat «respondrà amb 3 regles: la fermesa democràtica, la unitat d'acció dels partits polítics i la proporcionalitat en la resposta».

«No hi ha causes, ni raons ni ideals que justifiquin l'ús de la violència en una democràcia com l'espanyola», ha assegurat el socialista, abans de dirigir-se directament a Torra per exigir-li que es posicioni en contra dels grups violents. Però no només això, i és que també ha afirmat que «l'única esperança dels grups violents és que cometem errors, volen que estiguem dividits i caiguem en les seves provocacions».

Per aquest motiu, el líder del PSOE defensa que «ens han de trobar ferms, serens i units»,  ja que «L'Estat de Dret és fort i està emparat per la llei».

«La moderació és una altra forma de fortalesa», afirma Sánchez

Respecte a les diferents trobades que ha mantingut durant el dia d'avui amb els principals representants dels partits polítics espanyols, Sánchez ha fet patent que els ha demanat «deixar els interessos de partits» de banda. «L'estat garantirà sempre les manifestacions pacífiques; els grups violents no aconseguiran el seu propòsit», afegia després.

«Des de fa setmanes, el govern espanyol està treballant en les respostes, com el comitè de coordinació de cossos policials», ha afirmat Sánchez, que també ha volgut fer una crida «al conjunt de la societat catalana i espanyola de serenitat i temprança». Per acabar, el president de l'executiu espanyol ha assegurat que «la moderació en la resposta és també una altra forma de fortalesa».

També et pot interessar...