Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
SÁNCHEZ

Sánchez exigeix Torra que condemni «qualsevol mena de violència»

El president espanyol ha afirmat des de l'ONU que és la forma «fàcil» d'esvaïr «dubtes» sobre l'independentisme

SÁNCHEZ
Sánchez en la seva roda de premsa a la Conferència del Clima de l'ONU | Catalunya Diari

 

El president del govern espanyol en funcions,  Pedro Sánchez, ha instat el cap de l'executiu català, Quim Torra, a condemnar «qualsevol mena de potencial ús de la violència»  per part de grups vinculats amb l'independentisme. Segons Sánchez, és una forma «fàcil» d'esvair «dubtes» sobre un hipotètic vincle «entre l'independentisme i qualsevol classe d'acció radical violenta».

El líder socialista ho ha dit en roda de premsa aquest dimecres des de Nova York, on assisteix a la cimera sobre acció climàtica de l'ONU, en resposta a la carta de Torra i a la seva intervenció al debat de política general al Parlament.  Torra va demanar explicacions per les detencions de membres dels CDR  acusats de terrorisme i ha considerat «intolerable» que es vulgui criminalitzar l'independentisme i se l'acusi de «moviment rebel i terrorista».

«No entén com funciona un estat de dret»

Sánchez ha dit que Torra «té dificultats per entendre com funciona l'estat social i democràtic de dret» i ha remarcat que a l'Estat hi ha separació de poders. El líder del PSOE ha dit que la Guàrdia Civil va actuar a instàncies d'un jutge i no del govern espanyol. «El poder judicial és autònom i independent», ha afirmat, ja que l'Estat és una democràcia, ha insistit.

«Torra ho té molt fàcil. Si no vol que a l'independentisme se'l relacioni amb qualsevol mena d'acció violenta el que ha de fer és denunciar, criticar i condemnar qualsevol classe de potencial ús de la violència per part de qualsevol grup vinculat amb l'independentisme», ha reiterat. «És així de senzill i és el que m'agradaria sentir per part de Torra», ha defensat.

També et pot interessar...