Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez durant una sessió parlamentària sobre l'estat d'alarma el 25 de març de 2020

Pedro Sánchez explica les normes de la 'nova normalitat'

El govern central preveu publicar aquest dimarts les noves del nou estat d'alarma per evitar rebrots

Pedro Sánchez explica les normes de la 'nova normalitat'
Pedro Sánchez explica les normes de la 'nova normalitat' | Catalunya Diari

El president del govern espanyol ha comparegut a les 14 hores d'avui per parlar sobre la que serà l'última pròrroga de l'estat d'alarma i encarar aquestes últimes setmanes que portaran a Espanya a la «nova normalitat». En aquest sentit, i sobre un tema que ha generat una gran polèmica al llarg de la crisi del coronavirus, Sánchez ha volgut deixar clar el següent: «En el marc d'aquesta desescalada, a partir de la fase 3, les Comunitats Autònomes decideixen amb totes les seves facultats».

Les mascaretes continuen sent obligatòries

El govern central preveu publicar aquest dimarts les noves del nou estat d'alarma per evitar rebrots, les quals són les següents: pel que fa a prevenció i higiene pública, les mascaretes continuaran sent obligatòries per a persones majors de 6 anys amb les excepcions ja conegudes i sempre que es pugui mantenir la distància de seguretat, una mesura que s'aplicarà també en el transport públic. Les mesures també s'adaptaran a altres àmbits com la feina, els comerços i l'hostaleria, entre d'altres. 

A més, s'evitarà la concentració de persones en centres de treball, hospitals i centres culturals i d'oci, motiu pel qual els transports públics hauran d'oferir suficient oferta als usuaris per a evitar que es produeixin aglomeracions.

Tests per totes aquelles persones amb símptomes

El reial-decret garantirà les medicines necessàries en la lluita contra el coronavirus, oferint la possibilitat de concedir llicències especials per a fabricar medicaments i material sanitari i de protecció. Però no només això, i és que, tal com ha fet patent el president de l'Executiu espanyol, els serveis de salut hauran de garantir els tests de coronavirus a totes aquelles persones amb símptomes de la malaltia.

Per acabar, Sánchez ha fet patent que també s'haurà de garantir la capacitat de resposta sanitària, a través de plans de contingència, tant en l'atenció primària com en l'hospitalària.