Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez durant una compareixença, en primer pla i somrient amb el micròfon davant

Sánchez felicita Biden i li allarga la mà per «afrontar junts els grans reptes globals»

El president espanyol ha reaccionat a través d'una piulada poc després de conèixer la victòria del candidat demòcrata

Pedro Sánchez durant una compareixença, en primer pla i somrient amb el micròfon davant
Pedro Sánchez ha assegurat que està preparat per «fer front als grans reptes globals» amb l'administració Biden | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha felicitat Joe Biden per la seva victòria en les eleccions als Estats Units. Ho ha fet amb una piulada a Twitter. «El poble americà ha escollit el seu 46è president» ha apuntat, desitjant sort a Biden i a la seva vicepresidenta, Kamala Harris. En aquest sentit, també ha volgut apel·lar a les relacions institucionals entre els EUA i l'estat espanyol. «Estem preparats per cooperar amb els Estats Units i afrontar junts els grans reptes globals».

Pablo Casado i Pablo Iglesias també feliciten Joe Biden

El president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, també ha felicitat al demòcrata Joe Biden per la seva victòria a les eleccions dels Estats Units. En una piulada a Twitter li ha traslladat «els seus millors desitjos» per una nació que considera «amiga i aliada». Casado ha insistit la necessitat de «reforçar el vincle transatlàntic» entre l'estat espanyol i el continent americà en el marc de la Unió Europea. També les «relacions històriques» amb els EUA.

Per la seva part, el vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, també ha celebrat la victòria de Joe Biden com a president dels EUA. «Es confirma que Trump ha perdut les eleccions» ha apuntat a través d'una piulada a Twitter, on també ha assegurat que és «una bona notícia» pel planeta, ja que la ultradeta global «perd el seu actiu polític més important».

Això sí, Iglesias també ha alertat del perill que aquesta mateixa corrent no accepti el resultat electoral. «La ultradreta només accepta la democràcia si guanya» un fet que, opina, suposa un enorme «perill» per Amèrica i Europa. Recordem que, a Catalunya, la reacció del Govern ha arribat de la mà del vicepresident Pere Aragonès, que ha celebrat la victòria del demòcrata i ha destacat la necessitat d'avançar cap a «un món de fraternitat, llibertat i progrés».