Sánchez diu que Felip VI «sempre ha bastit ponts cap a Catalunya»

El president de l'executiu espanyol defensa així la presència del rei d'Espanya en els actes commemoratius del 17-A

Imatge de la trobada d'avui
Imatge de la trobada d'avui | Catalunya Diari

 

Pedro Sánchez, president del govern espanyol, s'ha reunit aquest matí a Palma de Mallorca amb Felip VI. En la roda de premsa posterior a la trobada, el líder socialista ha aprofitat per defensar la figura del monarca i la importància que aquest assisteixi als actes commemoratius dels atemptats terroristes que tindran lloc a Barcelona i Cambrils el propvinent 17 d'agost, considerant que «donen normalitat a una commemoració important».

Sánchez creu que respecte al 17-A «no hi ha fissura possible»

En aquest sentit, i llançant una espècie d'advertència a tots aquells que estan en contra de la seva assistència, ha explicat que «tothom es congregarà contra el terrorisme i en solidaritat amb les víctimes», per tant considera que «en això, no hi ha fissura possible». El cap de l'executiu espanyol ha continuat dient que «estarem tots, des del primer fins a l'últim dels espanyols, en una expressió de solidaritat, respecte i reconeixement a les víctimes i a les ciutats».

A més, Sánchez diu que Felip VI «entén l'Espanya plural, la diversitat del país i sempre ha bastit ponts cap a Catalunya» i, passant per alt el malestar que va provocar entre part de la societat catalana el discurs del monarca durant el 3-O, ha afegit que «en aquest missatge es convoca l'absoluta majoria de la societat catalana i espanyola».

Per tal de separar el rei d'Espanya del vessant polític del diàleg que s'ha iniciat entre la Generalitat i l'Estat, el líder del PSOE ha recordat que qui «lidera les relacions institucionals» tant amb Catalunya com amb la resta de comunitats és, precisament, el seu govern.

Les relacions amb les comunitats autònomes, un assumpte prioritari

El president de l'executiu espanyol, que ha destacat la «importància que té la posada en marxa de la Comissió Bilateral», també ha explicat que durant la seva reunió amb el monarca han parlat de temes tan variats com «l'agenda del canvi», la «millora del creixement econòmic», de les solucions contra «la desocupació, la precarietat i l'explotació laboral», la «reconstrucció de l'estat del benestar» i de polítiques migratòries i les novetats que aquestes han impulsat.

Però, sens dubte, un dels temes més destacats i importants si tenim en compte la situació actual del país, és el de les relacions amb les comunitats autònomes. En aquest sentit, Sánchez ha fet pública la seva voluntat de «millorar les condicions de finançament de totes les comunitats», i ha declarat que «si les comunitats es posen d'acord per establir un nou sistema de finançament autonòmic abans de les eleccions municipals de 2019, el govern espanyol no dirà que no».  


Comentaris

envia el comentari