rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Jordi Sànchez creu que la Fiscalia haurà de demostrar «l'indemostrable»

L'expresident de l'ANC considera un «error polític» condicionar l'acció política als presos i defensa que «lo més important és crear les condicions» per a resoldre el conflicte

 

El president del grup parlamentari de JxCat, Jordi Sànchez, empresonat a Lledoners, considera que la Fiscalia haurà de «demostrar l'indemostrable» durant el judici per l'1-O. Així ho assegura en una entrevista que publica aquest dilluns el diari 'El Periódico'. «L’hora de la veritat ha arribat per a la Fiscalia; haurà de demostrar amb fets el que fins ara només ha sigut un relat grandiloqüent, però buit de fets certs», insisteix.

 

En aquest context, Sànchez també parla de pressupostos i avisa que «és un error polític condicionar l'acció política» a la situació dels presos. No perquè els perjudiqui sinó perquè, diu: «És normal que per recolzar-los es considerin totes les qüestions polítiques rellevants; i la més important és crear les condicions per a la resolució del conflicte polític que es viu a l’Estat sobre el futur de Catalunya».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les últimes hores de Catalunya i el procés, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Amb la mirada enrere, Sànchez diu que des de l'1-O fins a la declaració del dia 27 del mateix mes al Parlament es van canviar l'actitud. En una apel·lació reiterada al diàleg i a la confiança, l'expresident de l'ANC admet que es va arribar a finals d'octubre «amb una solució que probablement no era la primera preferència honesta per a ningú».

 

Jordi Sánchez creu que el relleu dels lideratges a l'independentisme està «en marxa» | CatalunyaDiari.cat
 

Sànchez assegura que la primera opció era el diàleg

«No era la primera opció perquè la primera era el diàleg i l’acord i a partir d’aquí hi ha un cúmul d’esdeveniments. El nostre empresonament, l’anunci del 155 i a partir d’aquí guanya força una opció: eleccions o DUI. En aquell moment la desconfiança entre els partits fa que s’arribi a una situació de desconfiança», diagnostica Sànchez. 

 

Per superar-ho, i tal com apuntava fa uns dies Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, creu que el relleu dels lideratges a l'independentisme està «en marxa». «El veurem en poc temps. Els lideratges seran plurals, també dins dels partits. A més, sense el relleu d’alguns dirigents de partit, la unitat estratègica no arribarà. Encara hi ha qui està instal·lat en la rivalitat partidista i no en la cooperació per guanyar», lamenta. 

 

 

En ser preguntat si aquest relleu també ha de passar per Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, Sànchez respon: «El president Puigdemont ja no juga l’opció de partit. Això és important. La voluntat de donar nous jocs és determinant», ha afegit.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris