Sánchez amenaça amb una nova aplicació del 155 si Catalunya segueix per la via unilateral

Sánchez: «Si la Generalitat torna a la unilateralitat, Espanya aplicarà el 155»

L'actual president del govern ha assenyalat que Espanya «ha demostrat tenir a la seva constitució elements suficients per restaurar qualsevol trencament unilateral del marc estatuari i constitucional»

L'actual president del govern, Pedro Sánchez, ha explicat, en una entrevista publicada per 'El Periódico', que la seva «recepta» per Catalunya és «restaurar la convivència i recuperar la confiança i la lleialtat entre institucions» i ha afegit que per «fortuna» Catalunya es troba ara amb un govern que «no es vol confrontar amb la Generalitat» sinó que «intenta activar mecanismes de col·laboració i buscar una solució».

En aquest sentit, Sánchez ha indicat que el «govern d'Espanya dialoga sempre però en el marc de la Constitució» tot i que ha assenyalat que ni la dreta ni l'independentisme volen ajudar a resoldre aquest conflicte. Sánchez ha criticat que el president Torra està més pendent d'«acontentar als elements més extrems de l'independentisme que de representar al conjunt dels catalans»  referint-se a l'episodi, que s'ha viscut durant els últims dies, sobre els llaços grocs.

El president del govern assegura que Espanya ja ha demostrat tenir els elements suficients per «restaurar qualsevol trencament unilateral» | CatalunyaDiari.cat

 

«Si la Generalitat torna a la unilateralitat, Espanya aplicarà el 155»

El president del govern ha assenyalat que la Generalitat ja sap cap a on condueix el camí cap a la unilateralitat i ha afegit que «l'estat democràtic i de dret ha demostrat tenir a la seva constitució elements suficients per restaurar qualsevol trencament unilateral del marc estatuari i constitucional». És a dir, que si Catalunya adopta la via unilateral, es toparà novament amb la intervenció de l'article 155.

Sánchez ha defensat que es tracta «d'un instrument perfectament legítim, constitucional i homologable» i que si la Generalitat torna a la via unilateral «el govern d'Espanya actuarà amb serenitat, assossec i proporcionalitat». No obstant això, Sánchez ha manifestat que «volem curar les ferides» i no vol profunditzar en elles com fan «l'independentisme i la dreta amb la seva proposta de 155 permanent i sense consens». El president assegura que aquest mètode suposaria «el qüestionament del nostre estat autonòmic» quelcom que ha qualificat del «major despropòsit».

Amb les eleccions del 28-A comença una nova legislatura i ha explicat que amb «la constitució a la mà parlarem amb la Generalitat, però l'independentisme ha de fer una reflexió» i ha reiterat que l'única solució és el diàleg dins del marc de la Constitució.