Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Iglesos

Sánchez proposa a Iglesias una oficina que controli el compliment d'un acord de govern

El secretari general del PSOE torna a tancar la porta a un govern de coalició amb Unides Podem i els demana que no siguin «adversaris polítics»

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias reunits
Sánchez i Iglesias de moment no han aconseguit posar-se d'acord per arribar a cap pacte | Cedida

 

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha proposat aquest dimarts al líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, la creació d'una oficina que controli el compliment d'un possible acord de govern, comissions de seguiment al Congrés i Senat per «verificar» i «actualitzar» el pacte i «mecanismes» per comptar amb la participació de la societat civil. En un acte de presentació del 'Programa Comú Progressista', Sánchez ha ofert a la formació lila una «activa participació» en el govern d'institucions que completen l'exercici del govern espanyol.

No «comparteixen tant com per governar»

El secretari general del PSOE  ha tornat a tancar la porta a un govern de coalició  amb Unides Podem en considerar que  no «comparteixen tant com per governar»  però ha demanat que això no els «transformi en adversaris». «Podem ser aliats lleials  per trobar fórmules d'enteniment que possibilitin posar en marxa un govern progressista», ha subratllat Sánchez.

Iglesias accepta la proposta que Sánchez li va fer al juliol

Aquest fet arriba després que el passat dijous, el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias es mostrés disposat a  acceptar la proposta que el partit socialista els va posar sobre la taula el passat mes de juliol, el qual ells van refutar. En aquell moment, van frustrar altra vegada la seva investidura, i els va apropar a la repetició electoral del dia 10 de novembre. Així doncs, Iglesias va admetre que, si el president en funcions tornés a posar sobre la taula aquella mateixa proposta, es podria arribar a un pacte en qüestió d'hores. 

«Si el PSOE torna a fer la mateixa oferta que ens va fer a nosaltres, ens asseurem amb ells i estic convençut que és qüestió d'hores treure el govern de coalició», va explicar a 'Cadena Ser'. A més, va afegir que «li estan posant molt fàcil» al PSOE per arribar a la investidura, «però potser no volen asseure's», va deixar anar. 

Sánchez
Sánchez no creu que «comparteixin tant com per governar» | CatalunyaDiari.com

 

El PSOE presenta noves propostes per a ser investit

Tot i això, el president en funcions, Pedro Sánchez, sembla no mostrar-se molt afí de formar un partit de coalició amb el partit lila. De fet, també el passat dijous va anunciar la presentació d'un document amb 300 propostes com a base per un acord programàtic que serveixi per a negociar la seva investidura. 

Aquest document l'ha presentat durant el 'Programa Comú Progressista' d'avui, i ha inclòs mesures d'ocupació i pensions, feminisme i desigualtat social, emergència climàtica o cohesió territorial, moltes de les quals són accions que havia demanat el partit d'Unides Podem. 

També et pot interessar...