Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez ha carregat contra l'independentisme a Gavà

Sánchez, a l’independentisme: «Donen lliçons de democràcia i no condemnen la violència»

Sánchez avisa que actuarà amb «serena fermesa» si l'independentisme «trenca la convivència» | Iceta, des de Gavà, també ha explicat: «No entenc que vulguin comparar Junqueras amb aquests set detinguts del CDR»

Pedro Sánchez ha carregat contra l'independentisme a Gavà
Pedro Sánchez ha carregat contra l'independentisme a Gavà | CatalunyaDiari

 

Pedro Sánchez ha avisat aquest diumenge que actuarà des de l'executiu amb «serena fermesa» si l'independentisme «trenca la convivència» a Catalunya. També ha criticat que l'independentisme «doni lliçons de democràcia» i que, en canvi JxCat i ERC «no condemnin la violència», arran dels empresonaments de membres vinculats als CDR.

Ho ha dit a la Festa de la Rosa (Gavà), l'acte que ha donat el tret de sortida a la precampanya de cara al 10-N i on s'han aplegat 25.000 persones. L'endemà que la CUP hagi decidit concórrer a les eleccions espanyoles per primer cop, Sánchez ha afirmat que sorprèn que «aquells que volen anar-se'n d'Espanya, es posin a la cua per a presentar-se a les eleccions». «No hi haurà ni amnistia ni referèndum, cal que proposin coses que són a l’abast de la política»,, ha sentenciat el president en funcions del govern espanyol.

Iceta: «No entenc que vulguin comparar Junqueras amb els detinguts del CDR»

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha manifestat aquest diumenge que és «absurd» que l'independentisme, com a moviment pacífic, no hagi estat el primer interessat en «desmarcar-se absolutament de qualsevol indici de violència», arran dels empresonaments de membres vinculats al CDR acusats de terrorisme. En aquest sentit, ha dit que no entén que vulguin «comparar Oriol Junqueras amb aquests set detinguts».

«Massa hem patit en aquest país com perquè ara deixem a quatre brètols trencar-ho tot», ha reafirmat. Des de la Festa de la Rosa, a Gavà, on també hi ha participat Pedro Sánchez, el primer secretari dels socialistes catalans ha criticat Ciutadans, per «montapollos» i per «viure del conflicte», i també als comuns, per «pagafantes» i  «no atrevir-se a dir el que pensen per por a quedar malament davant l'independentisme».

També et pot interessar...