Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de la declaració institucional que va pronunciar el 20 de juny del 2020

Sánchez insta ERC i JxCat a «anteposar l'agenda de la recuperació»

«M'agradaria que deixessin de banda qüestions que ens separen» i són «emocionalment molt dures per a ells»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de la declaració institucional que va pronunciar el 20 de juny del 2020
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha instat ERC i JxCat  a «anteposar l'agenda de la recuperació i que la seva veu comptés també en la negociació». «M'agradaria que els partits independentistes catalans deixessin de banda qüestions que ens separen, que són molt difícils, complexes i emocionalment molt dures», ha dit Sánchez en una entrevista aquest dijous a 'La Sexta'. «Perquè sinó què aportaran com a solució per donar un cop de mà i recuperar com més aviat millor l'activitat econòmica i l'ocupació?», ha plantejat el cap de l'executiu espanyol, que ha argumentat que la pandèmia hauria de canviar «la percepció de com fer política a aquest país».

Nova defensa del diàleg per part de Sánchez

Segons Sánchez, el govern espanyol «sempre allargarà la mà per al diàleg» a la Generalitat  i ha lamentat que la política catalana viu en «clima preelectoral» des de fa temps. El president del govern espanyol ha esperat que després dels pròxims comicis a Catalunya arribi una «fase d'estabilitat i concòrdia». «L'agenda del retrobament segueix vigent», ha insistit, sempre amb la «legalitat constitucional» com a marc, tot i que no ha concretat data per a la taula de diàleg.

El cap de l'executiu ha dit que vol tenir uns pressupostos generals de l'Estat  abans de finals d'any però ha dit que això anirà vinculat a l'aprovació a la Unió Europea dels fons per a la reconstrucció. Sánchez ha dit que la unitat és una «obligació» en aquests moments per al govern i l'oposició. «Aquesta crisi ha d'imposar una geometria absoluta», ha afirmat. Sánchez ha dit que negociar els pressupostos amb totes les formacions polítiques seria «un exemple que aplaudiria l'opinió pública» en la línia amb les negociacions a la Comissió per a la Reconstrucció. «La nostra voluntat és la d'aixecar ponts», ha dit.

Elogi de Sánchez a Ciutadans

Sánchez  ha assegurat que el govern ha tingut voluntat de dialogar amb tothom i ha elogiat la «intel·ligència» que està tenint C's amb la seva actitud pactista amb la qual ocupa un espai que deixa «orfe» el PP. El president del govern espanyol ha criticat que el PP «s'ha anat aïllant i mimetitzant» amb Vox. D'altra banda, ha assegurat que la legislatura durarà quatre anys i s'ha mostrat satisfet del funcionament de l'executiu de coalició.