Sánchez: «El problema a Catalunya no és la independència, és la convivència»

El president espanyol ha assegurat que «la independència no es produirà» i ha destacat que més de la meitat dels catalans volen «passar pàgina»

Pedro Sánchez a Brussel·les
Pedro Sánchez ha parlat sobre la polèmica dels llaços grocs i ha assegurat que «Catalunya té un problema de convivència» | Cedida

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest divendres que la fiscalia és «independent» i actua «en conseqüència» als actes del president Quim Torra. Des de Brussel·les, Sánchez ha afirmat que el seu govern està «al servei» de la JEC i les seves resolucions, ja que «les normes en democràcia s’han d’acatar».

Amb tot, ha descartat valorar la querella anunciada per Torra contra la JEC per prevaricació i s’ha limitat a dir que «en un sistema de dret garantista, té les opcions que consideri». Per a ell, la polèmica sobre els llaços i les pancartes demostra que «el problema a Catalunya és de convivència» i les institucions han de «salvaguardar» la neutralitat de les institucions públiques.

Segons el president espanyol, la polèmica demostra que «hi ha una part de catalans i catalanes, almenys la meitat, que no es considera ni cridat, ni atret, ni identificat amb una simbologia que clarament és partidària». Preguntat per si creu que els llaços i les pancartes o la situació a Catalunya poden monopolitzar la campanya del 28-A per part d’alguns partits, Sánchez ha afirmat que hi ha una «àmplia majoria» de ciutadans catalans que volen «passar pàgina i parlar de convivència i solucions i no centrar-se en els problemes».

Generalitat
El palau de la Generalitat ha substituït en dues ocasions les pancartes dels seus balcons per intentar burlar la demanda de la JEC | CatalunyaDiari.cat
 

Sánchez afirma que «la independència no es produirà»

El cap de l’executiu espanyol ha indicat que fa deu anys que es parla de «problemes a Catalunya» i que la moció de censura que va fer possible que ell fos president va significar un «canvi d’època» en aquest sentit. Així, ha argumentat, el govern socialista «no alimenta la confrontació». «La independència no es produirà, ho sap la dreta i l’independentisme, el que ens importa és la convivència», ha avisat. Segons ell, si hi ha una oportunitat el 28-A aquesta és que hi hagi una «àmplia majoria» que aposti per la «política» i les «solucions». 


Comentaris

envia el comentari