Sánchez capgira el projecte Marca Espanya i el liderarà una exdiputada d’UPyD

L'independentisme va demanar tancar un projecte que va veure la llum l'any 2012 sota la premissa de potenciar la imatge d'Espanya a l'exterior

Pedro Sánchez, a La Moncloa
Pedro Sánchez, a La Moncloa | CatalunyaDiari.cat

Pedro Sánchez continua amb el rentat de cara del seu govern i el darrer projecte que intentarà capgirar serà el de 'Marca Espanya’. Aquest, creat l’any 2012 per l’executiu liderat per Mariano Rajoy, tenia la intenció de millorar la imatge exterior del país i ara, fins i tot, Sánchez optarà per canviar-ne el nom i la cúpula directiva.

A partir d’ara, el projecte s’anomenarà Espanya Global i per dirigir-lo, Sánchez ha escollit Irene Lozano, una exdiputada socialista —que, prèviament, va estar a les files d’UPyD— i que rellevarà del càrrec a l’empresari Carlos Espinosa de los Monteros.

Gir de guió del PSOE amb Espanya Global

I és que l’acceptació del projecte no va agradar gens al PSOE. Tot i criticar-lo abastament quan estaven a l’oposició, però, el cert és que Sánchez i el seu executiu semblen haver modulat força la seva opinió referent a aquest projecte.

Tant és així, de fet, que ara defensen que es tracta d’una iniciativa «de gran eficàcia» i «molt positiva». Al·leguen, d’altra banda, que amb Irene Montero al capdavant pretenen donar una imatge exterior més plural i esperen assolir «nous desafiaments».

Irene Lozano, al Congrés dels Diputats, l'escollida per liderar Espanya Global
Irene Lozano, al Congrés dels Diputats, l'escollida per liderar Espanya Global | CatalunyaDiari.cat

 

L’independentisme, en contra del projecte

Tot i això, també s’ha d’esmentar que el projecte rescatat ara per Sánchez va rebre crítiques d’allò més dures quan era en mans del PP. Aquest, així mateix, va sortir a la llum en ple auge de l’independentisme a Catalunya i el socialisme espanyol ho va veure aleshores com una mesura directament reaccionària al procés. L’independentisme, de fet, va exigir el tancament d’un projecte que ara Sánchez salvarà.

Segons 'El País', finalment, la figura d'Irene Lozano incomoda —i de quina manera— el govern de Pedro Sánchez. El seu fitxatge el 2015 per a les files socialistes ja va provocar moltes queixes en alguns sectors i és que les personalitats del partit més afines a Susana Díaz ja van criticar la seva contractació.


Comentaris

envia el comentari