Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb les banderes de la Unió Europea i d'Espanya darrere

Sánchez deixa molt clar què pensa dels indults als presos del procés

El president del govern espanyol ha comparegut per fer balanç del seu primer any de mandat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb les banderes de la Unió Europea i d'Espanya darrere
Pedro Sánchez, president del govern espanyol, en una imatge d'arxiu.| Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit que el seu executiu «des del principi no ha amagat les seves intencions» i aposta «pel retrobament i la convivència» i per «superar episodis que fan enrojolar el conjunt del país», quan ha estat preguntat per possibles indults als presos independentistes.

«Aprendre, mirar endavant i ser capaços de trobar un espai de retrobada»

En la roda de premsa posterior al darrer Consell de Ministres de l'any, Sánchez ha assegurat que «quan parlem de Catalunya, ningú està lliure de culpa» i que tots han comès «errors». Per això ha fet una crida a «aprendre, mirar endavant i ser capaços de trobar un espai de retrobada». Sánchez també ha dit que ell es pronunciarà quan els informes sobre els indults demanats arribin a la taula del Consell de Ministres.

D'altra banda, Sánchez ha vaticinat que els catalans, cridats a les urnes el 14 de febrer, també apostaran per aquest espai de «retrobada» als comicis i «per superar aquesta etapa tan dramàtica que estem vivint i que s'ha viscut per mirar al futur amb un horitzó compartit amb la societat espanyola i catalana».

La reforma del Codi Penal per rebaixar la sedició, l'any 2021

Pel que fa a la reforma del delicte de sedició del Codi Penal, que en un principi havia d'arribar abans d'acabar aquest any, Sánchez s'ha limitat a dir que l'objectiu és «poder-la presentar el pròxim any». «Ha de ser l'any en què actualitzem el Codi Penal i l'homologuem amb la resta de països europeus o democràcies a les quals ens volem assemblar, encara més», ha puntualitzat.

Sánchez demana a Casado que segui a negociar la renovació del CGPJ: «Ha de complir amb la Constitució»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat al líder del PP, Pablo Casado, que «segui a negociar» la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). «Ha de complir amb la Constitució si és que són un partit constitucionalista i ho ha de fer mal que li pesi», ha dit Sánchez aquest dimarts en roda de premsa després de l'últim Consell de Ministres de 2020.

Sánchez ha expressat la «bona voluntat» de respectar la regla de tres cinquens per aprovar la renovació al Congrés i de negociar amb els populars però ha remarcat que fa dos anys que està «esperant a Casado». El president espanyol ha desitjat que la dinàmica amb el PP d'aquest 2020 «es trenqui» l'any que ve. Sánchez ha criticat que l'oposició transiti pel «camí de la por» i el descrigui com una mena «d'home del sac». El president espanyol ha defensat que el 2021 serà l'any de la «recuperació» i cal entomar-lo amb «confiança i esperança».