Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Col·legi Les Alzines

Sánchez planteja reduir la xifra d'alumnes per classe el curs 2020-2021

Tot indica que el nombre d'alumnes per classe serà molt reduït de cara el curs 2020-2021

Col·legi Les Alzines
S'estudia l'opció d'una educació mixta on part de l'alumnat faci classes presencials i l'altra de forma telemàtica | Col·legi Les Alzines

«El pròxim curs començarà al setembre», així anunciava Pedro Sánchez la tornada al col·legi  dels alumnes  després que les classes fossin suspeses el passat mes de març a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Des de llavors milions d'alumnes i professorat van haver de recórrer a les tecnologies per donar la formació  de forma telemàtica.

D'acord amb l'anunci del president del govern espanyol de l'inici del curs escolar 2020-2021, la ministra d'Educació, Isabel Celaá, va fer un pas endavant i va comentar com seria aquesta tornada als centres educatius deixant clar que, fins que no hi hagi una vacuna  contra el virus, la tornada  a les aules estarà sotmesa a grans canvis.

Evitar un rebrot

L'objectiu principal és evitar  un rebrot  que enviï a norris tot el que s'ha fet fins ara i per això la distància de seguretat  serà el més important a tenir en compte, una mesura molt complicada de garantir que requeriria mesures especials.

«Si tots els nens van a la vegada no podrem salvaguardar la distància obligada» assenyala la ministra assegurant que l'executiu ja treballa per concretar la forma en què les aules s'obriran de cara al nou curs i on sona amb força la limitació d'alumnes per classe, on el nombre no podrà ser superior a 15. Com que no hi ha  recursos suficients  per duplicar els grups, s'estudia l'opció d'una educació mixta on part de l'alumnat faci classes presencials i l'altra de forma telemàtica.

Un canvi que afectarà les famílies que hauran de buscar la manera de conciliació familiar i una nova dinàmica d'ensenyament per part del professorat que, a diferència del tancament precipitat de les aules al març, ara tindran temps d'adequar la docència via on line.

Mesures d'higiene a les escoles

A més de la reducció del nombre d'alumnes i la distància de seguretat, els centres també hauran de comptar amb gels desinfectants  que hauran de ser utilitzats tant a l'entrada com a la sortida de centre, possible ús de màscares  i torns  a l'hora de menjador. El moment d'entrada al centre i la sortida s'ha de fer esglaonada per evitar aglomeracions de familiars.

«Les mesures de prevenció sanitària  formaran part del curs que ve en les rutines, normes i dinàmiques dels centres i tindran un impacte en la  pràctica pedagògica i educativa» opina la directora d'Educació i Formació de la Fundació Cotec, Ainara Zubillaga. A falta d'un reglament complet per part de govern, tot apunta que el pròxim curs 2020-2021 marcarà, sense cap dubte, una nova forma d'educació.