Sànchez sobre el procés: «Hem fallat les persones que érem al capdavant»

En la darrera carta escrita des de la presó, l’expresident d’ANC ha instat a rectificar i cooperar per aconseguir l’objectiu comú de la Crida
Jordi Sánchez admet que els líders del procés són els que han fallat | CatalunyaDiari.cat

 

D’ençà que Jordi Sànchez està a la presó de Lledoners, ara ja fa més d’un any, cada setmana envia una carta on parla sobre la situació política catalana. En la darrera, el diputat de JxCat ha volgut destacar: «Els que realment hem fallat som les persones que amb més o menys influència i encert hem estat al capdavant de totes aquestes organitzacions, partits i entitats sobiranistes».

 

 

Sànchez crida a rectificar i cooperar

D’aquesta manera, Sànchez ha admès que els mateixos líders del procés català han estat els que han fallat, però són els que han de rectificar: «Som, doncs, persones concretes, les que tenim al nostre abast garantir la rectificació necessària per tornar a cooperar». En aquest sentit ha recordat que l’objectiu de la Crida Nacional, moviment polític fundat per Carles Puigdemont, és «fer efectiu el mandat de l’1-O» i que «tothom qui comparteixi aquesta raó de ser hi té, si vol, un lloc reservat».

 

El primer pas per aconseguir el seu objectiu arribarà el pròxim dissabte 26 de gener, quan es durà a terme el Congrés constituent de la Crida Nacional per la República, i Jordi Sànchez ha destacat: «Seguirem el camí que col·lectivament hem anat fent cap a la independència, en altres moments i circumstàncies, sota altres noms i banderes. No renunciarem a fer política, dibuixant si cal nous camins, per seguir la defensa efectiva de les nostres llibertats i drets, inclòs el de la independència. I tenim pressa, evidentment que en tenim».

 

 

 

Per aconseguir-ho, l’expresident de l’ANC ha recalcat que «urgeix retornar el lideratge polític al centre del debat i les mobilitzacions socials» i es farà «sempre des de l’adhesió als principis democràtics i els valors i actituds no violentes». Així doncs, Sànchez ha advertit que «no els seduiran promeses buides de certesa ni càlculs d’oportunitat que obliguin a desar al calaix tot el que fins ara s’ha avançat, que és molt».

 

Cooperant es pot aconseguir la victòria

Recordant que els que han fallat en aquest procés han estat els mateixos líders, Jordi Sànchez ha deixat clara la seva postura: «Tenim la voluntat i determinació de fer millor les coses de com les hem fet -tots plegats- aquests últims temps. Ara mateix ho estem veient en la manera d'abordar el debat sobre l’aprovació o no dels pressupostos. El fil roig que recosia les costures de la unitat s’ha anat descosint en massa fronts i moments importants».

 

 

Per això Sànchez ha volgut recalcar que només amb «cooperació» podran «sortir-se’n» del «combat tan desigual en armes contra l’Estat espanyol». I ha insistit: «Ho vam fer l’1 d’octubre, i déu-n’hi-do com ens en vam sortir, de bé. Vam obtenir una gran victòria. I com ho vam fer aleshores, ho podem tornar a fer, ho tornarem a fer».