FANS DEL DIARI?

💃 Doncs no us perdeu el nou grup exclusiu i oficial de Facebook. Informació i entreteniment a Facebook. FEU CLIC AQUÍ i demaneu accés!

URGENT

🔴 Dos nous contagis de coronavirus a Catalunya, sis en total

ÚLTIMA HORA

⚫️ Tres morts en un aparatós accident a la N-240 a Tarragona

Sánchez promet incrementar les inversions a Catalunya a canvi dels pressupostos

El president espanyol complirà la disposició addicional tercera de l'Estatut, que obliga a destinar els mateixos recursos econòmics que el pes de l'economia catalana en el conjunt de l'Estat, és a dir, un 18%
Pedro Sánchez continua intentant guanyar-se el suport dels independentistes als seus pressupostos | CatalunyaDiari.cat

 

Pedro Sánchez és conscient que necessita el suport dels independentistes catalans per tal d'aprovar els seus pressupostos, i és per això que en els darrers dies ha llançat, directament o indirectament, diverses crides a ERC i el PDECat perquè cedeixin. Les dues formacions, seguint la línia marcada des del Palau de la Generalitat, li han demanat en diverses ocasions un «gest» clar al president socialista per trobar una solució al conflicte català, però Sánchez continua apostant per un millor tracte fiscal i estatutari a Catalunya. 

 

 

Pedro Sánchez intenta seduir els independentistes amb més inversions

Segons ha revelat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una entrevista concedida a 'El Periódico', el govern espanyol es podria comprometre, per primer cop, a complir la disposició addicional tercera de l'Estatut de Catalunya. Aquesta obliga l'Estat, ni més ni menys, que a destinar a la comunitat el mateix percentatge d'inversió que el pes econòmic que té Catalunya en el conjunt de l'Espanya, és a dir, un 18% del Producte Interior Brut (PIB). 

 

Quim Torra va amenaçar dimecres amb una crisi de govern si s'aproven els pressupostos sense el seu permís | cedida

 

Es tracta d'una de les condicions que les formacions independentistes li han posat a Pedro Sánchez perquè donin el seu vistiplau als PGE. És impossible parlar encara de xifres, i caldrà esperar a aquest divendres, quan s'espera que els pressupostos siguin aprovats pel Consell de Ministres, però del total d'inversió territorialitzada del govern espanyol a Catalunya li correspondria el 18%. Un increment molt clar, si es té en compte que en el passat exercici fiscal tan sols un 11% del total d'inversions es van destinar al nostre país. 

 

 

Rahola revela que hi ha un «malestar important» pel no als pressupostos

El president Quim Torra continua inclinant-se per no aprovar els pressupostos de Pedro Sánchez, situant-se en la mateixa línia dura marcada per Carles Puigdemont. De fet, ahir mateix va amenaçar ERC i el PDECat que donar el sí als comptes del president socialista ocasionaria una crisi de govern en l'executiu català. Ara bé, segons va revelar Pilar Rahola al programa 'Tot es mou', les pressions són cada cop més grans, amb un Quim Torra «molt enfadat» i un «malestar important» entre els sobiranistes.