Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Quim Torra, a la seva reunió al Palau de la Generalitat el 6 de febrer de 2020.

Sánchez proposa constituir la taula de diàleg el proper dilluns, 24 de gener

Torra posa traves a la reunió: diu que la data anunciada no s'havia pactat

Pedro Sánchez i Quim Torra, a la seva reunió al Palau de la Generalitat el 6 de febrer de 2020.
Pedro Sánchez i Quim Torra, a la seva reunió del 6 de febrer al Palau de la Generalitat. | Europa Press

Pedro Sánchez ha proposat a Quim Torra que la taula de diàleg entre el govern català i espanyol es constitueixi, amb la seva primera reunió, el proper dilluns, 24 de febrer, al Palau de la Moncloa. Fonts de l'executiu espanyol han informat aquest dimecres, 19 de febrer, que han traslladat al Govern de Catalunya la proposta d'aquesta data perquè que es constitueixi la taula de negociació i que la trobada sigui a Madrid.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va dir aquest mateix dimarts que el calendari no «apressa» la Generalitat i va afirmar que «precipitar les coses no garanteix que vagin millor». A més, JxCat insisteix en la figura del mediador sense, que el govern espanyol rebutja, i sobre la qual no hi ha acord amb ERC. 

Tal com els dos presidents van acordar en la trobada del passat 6 de febrer, seran ells mateixos qui presideixin la primera reunió de la taula de diàleg. Per part del govern espanyol s'ha desvelat que també hi serà el vicepresident segon, Pablo Iglesias; mentre que el seu homòleg català, Pere Aragonès, també va declarar públicament que esperava formar-ne part.

Torra posa traves

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat que el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi fixat una data «unilateralment» per a la taula entre governs. En un comunicat de la Presidència de la Generalitat, Torra insta Sánchez a acordar conjuntament el dia de la trobada, que Moncloa ha proposat que tingui lloc dilluns que ve, 24 de febrer, a Madrid.

El president del Govern ha recordat al líder del PSOE que la data, el lloc i l'ordre del dia de la trobada l'han d'acordar els dos equips tècnics que han de designar els propis  Torra i Sánchez. A Palau insisteixen que Torra ha demanat a Sánchez comunicar conjuntament el dia de la taula entre governs un cop estigui «acordada».

 

També et pot interessar...