Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pedro Sánchez durant la roda de premsa posterior a la cimera europea a Brussel·les del 21 de juny del 2019

Sánchez trenca el silenci sobre el 8-M i demana a la dreta que no utilitzi la bandera espanyola per «dividir»

A més, el president espanyol emplaça el PP a tenir un to «constructiu»

Imatge de Pedro Sánchez durant la roda de premsa posterior a la cimera europea a Brussel·les del 21 de juny del 2019
Sánchez demana diàleg i convivència | Catalunya Diari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut tancar el seu discurs de defensa de la nova pròrroga de l’estat d’alarma amb una reivindicació del 8-M i una petició a la dreta perquè deixi d’utilitzar la bandera espanyola com a  arma «llancívola» i element per «dividir».

Sense citar directament la polèmica pel cessament del coronel Pérez de los Cobosper part del ministre de l’Interior,  Fernando Grande-Marlaska, ha demanat a l’oposició que tingui ànim «constructiu» i no aposti per intentar treure rèdit de «conspiracions inversemblants».

Ha demanat convivència

Sánchez ha fet una crida als valors de la convivència. «Jo  ho dic alt i clar, visca el 8-M», perquè «el país que necessitem és el del diàleg, l’entesa i concòrdia entre els territoris i les diverses formes d’entendre el país».

En aquest marc ha advertit la dreta que «el verí de l'odi és el més danyí perquè corromp les societats» i per això cal «dir no a l'odi, a l'insult i la provocació». Per això ha demanat als grups que actuïn «millor» i ajudin a «millorar el país». «Vaig arribar aquí per treballar per la convivència», ha afirmat. També ha fet referència a  l’ús de la bandera espanyola per part de la dreta en les mobilitzacions contra el govern. «La bandera és un rectangle cosit amb 47 milions de fils, un per cada espanyol», i «representa la nostra voluntat de viure junts i conformar un projecte de país comú».

Per això, segons Sánchez «ningú té el dret d’utilitzar la bandera contra un altre compatriota», perquè «no hi ha bons i mals espanyols» i cal «no utilitzar la bandera com una arma» i per «dividir».