Sánchez: «A Catalunya està en joc la convivència, no la independència»

El president del govern espanyol ha demanat a Torra que obri una «gran conversa» entre nacionalistes i no nacionalistes

Pedro Sánchez i Quim Torra, abans de reunir-se a La Moncloa
Pedro Sánchez i Quim Torra, en una fotografia d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Pedro Sánchez ja ha respost Quim Torra després de les seves paraules al TNC. El president espanyol, doncs, ha replicat aquest dimecres al president català, Quim Torra, assegurant que aquest haurà d’acatar la sentència del judici que es produirà amb els líders independentistes, sigui quina sigui. Sánchez, al fil de la qüestió, ha acabat remarcant que «Espanya és un estat social i democràtic de dret».

El president espanyol, que ha comparegut a Suècia en roda de premsa amb el primer ministre Stefan Lofven, ha dit que «els governants, el que hem de fer, encara que no compartim les sentències, és acatar-les, perquè això és el que defineix la convivència». Referint-se al president català, Pedro Sánchez ha dit que «avui a Catalunya no està en joc la independència sinó la convivència, i això requereix un exercici de més responsabilitat i menys gesticulació».

A més, Pedro Sánchez ha volgut remarcar a la seva intervenció que «es pren molt seriosament el diàleg i la negociació amb la Generalitat», i ha dit que va escoltar atentament la conferència del president català.

Demana a Torra que obri una «gran conversa» 

El president espanyol que ha rebutjat la proposta independentista del dirigent català, ha dit també que «entenem també que la política no és enquistar problemes» i ha afegit: «L’oferta del president Quim Torra pot satisfer la meitat dels catalans però a l’altra no, no és la seva proposta».

Pedro Sánchez, en una conferència europea
Pedro Sánchez, en una conferència europea | CatalunyaDiari.cat

 

El màxim dirigent de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha dit que el seu govern aposta «per un element aglutinador com és, l’autogovern». Per finalitzar les seves referències a la política catalana, el president espanyol ha demanat a Torra que «obri un gran debat entre els no nacionalistes i els nacionalistes dins de Catalunya». Un debat que segons Pedro Sánchez s’hauria de portar a terme al Parlament que «desgraciadament, segueix tancat aquest desembre».                                                       


Comentaris

envia el comentari