Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez durant una sessió parlamentària sobre l'estat d'alarma el 25 de març de 2020

Sánchez espera reprendre la mesa de diàleg al juliol

El president del govern espanyol ha agraït a ERC la seva abstenció

Pedro Sánchez durant una sessió parlamentària sobre l'estat d'alarma el 25 de març de 2020
Pedro Sánchez ha assegurat que la mesa de diàleg es reprendrà al juliol. | Catalunya Diari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha agraït aquest dimecres «l’abstenció constructiva» d’ERC i ha insistit que reprendrà els seus compromisos de legislatura, en referència a la mesa de diàleg, «tan aviat com sigui possible, si pot ser al juliol» fet que suposarà «que hem deixat enrere l’emergència sanitària».

Crítiques al 'no' de Junts per Catalunya

Per contra ha criticat el ‘no’ de  JxCAT, a qui ha acusat d’oposar-se a la pròrroga per «qüestions de política catalana». JxCAT, ha dit, «no s’adona que com més aviat sortim de l’emergència abans tornaran les comunitats al seu funcionament normal i abans podrem reprendre la mesa de diàleg per resoldre la crisi a Catalunya».

Sánchez ha insistit que els presidents autonòmics prendran el comandament de la desescalada un cop els territoris passin a la Fase 3. En aquest sentit s’ha mostrat sorprès que  JxCAT voti que ‘no’ a un estat d’alarma que «saben que és necessari per controlar la mobilitat».

La mesa de diàleg es va reunir per primer cop el 26 de febrer

Si la mesa de diàleg es reprèn, finalment, el proper mes de juliol, serà la segona reunió d'aquest òrgan, que va fer la seva primera trobada la tarda del passat dimecres, dia 26 de febrer, al Palau de la Moncloa. Per part del govern espanyol, els representants eren el president Pedro Sánchez, els vicepresidents Carmen Calvo i Pablo Iglesias, la ministra portaveu María Jesús Montero i els ministres Salvador Illa, Carolina Darias, José Luis Ábalos i Manuel Castells.

En representació de la Generalitat hi van ser el president Torra, el vicepresident Pere Aragonès, el conseller Jordi Puigneró i el llavors titular d'Exteriors Alfred Bosch, que ara ja està destituït i serà reemplaçat pel conseller Bernat Solé. També en formen part els diputats Elsa Artadi, Marta Vilalta i Josep Maria Jové, i l'excap de gabinet dels presidents Puigdemont i Torra, Josep Rius.