Sánchez retreu a l'independentisme que «doni lliçons de democràcia»

El president del govern en funcions considera contradictori que el Govern advoqui pels Drets Humans i no condemni els indicis de violència

Els diputats d'ERC acudeixen a la investidura amb flors grogues
Pedro Sánchez retreu a l'independentisme que reivindiqui els Drets Humans quan no condemna indicis de violència | EFE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tornat a destacar la situació a Catalunya en un míting de precampanya a València en què ha retret als independentistes que «donin lliçons de democràciai de Drets Humans» mentre «no condemnin de manera rotunda i ferma qualsevol indici de violència com ha passat els últims dies».

«Si volen ser creïbles que condemnin de manera rotunda i ferma qualsevol incidí de violència a Catalunya», ha sentenciat. Sánchez també ha recordat el cas de la periodista de 'Telecinco' increpada a la manifestació de l'1-O. «Nosaltres el que diem és que de Catalunya no se'n va ni ella ni ningú», ha afirmat, perquè «apostem per la convivència emparada per la legalitat democràtica».

  

Sánchez ha insistit que ell aposta perquè hi hagi, per aquest ordre, «llei i diàleg», perquè «no hi pot haver diàleg sense llei ni diàleg per retorçar la llei». En tot cas ha assegurat que «aquesta crisi la tornarem a superar» i ha emplaçat l'independentisme a «reconèixer el seu fracàs», perquè «és un projecte polític que ha naufragat».

«La taula de salvació dels independentistes és que els que creiem en la unitat ens dividim»

Sánchez ha apel·lat a la unitat de les forces espanyoles al voltant del seu lideratge en la qüestió catalana. Segons ha afirmat, «l'única taula de salvació dels independentistes és que els que creiem una Espanya unida en la seva diversitat ens dividim i no estiguem units entorn de la Constitució». Per això ha demanat a PP i C's que «facin el mateix que va fer el PSOE des de l'oposició: donar suport al govern d'Espanya».

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
Es discutible, se empapan todos de democracia y España llegó tarde a la democracia y no ha llegado a su plenitud sino que ha ido hacia una autocracia. Referèndum del 1 de octubre, ilegal Referèndum de OTAN sí OTAN no, el no se lo pasaron por el forro, viva la democracia., recorte de libertades aplicaciones de artículos 155 etc.. Peto claro vivimos en democracia. Terrorismo de eta ya no está, no da votos, a crear mentiras. La del 15 M mentora de estado. Los gal terrorismo de estado. El 23F un golpe de estado. Pero nada es lo que parece, verdad? Los atentados del 17A en Barcelona, la policía nacional, que seguimiento hizo a los terroristas? Compraron móviles en Francia se quedaron en Cataluña, explota un chalet cometen el atentado hay muertos heridos no pasa nada y la audiencia 3 dice:en considerar un acto de terrorismo, muy sutil. La policía nacional 1año y medio vigilando a los comandos cdr. Son terroristas que tiran bombas. Exijo una explicación y no perdono ni olvido las personas vitoreando a los que repartieron a diestro y siniestro a los votantes. Necios antidemócratas degenerados

envia el comentari