Sánchez retreu a Torra que abandonés la recepció a Washington i que hagi traslladat la «bronca» del procés als EUA

El líder del PSOE diu que s’ha d’avantposar el diàleg i normalitzar relacions amb la Generalitat

El President de la Generalitat en la seva visita als EUA
El President de la Generalitat en la seva visita als EUA | CatalunyaDiari.cat

Pedro Sánchez, l’actual president del govern espanyol, ha fet una compareixença aquest matí després de la celebració del Consell Europeu a Brussel·les, on ha aprofitat per explicar els acords que han establert amb la resta de països europeus, sobretot pel que fa a assumptes d’immigració.

Un cop ha finalitzat el seu discurs, ha arribat el moment del torn de preguntes i, com no podia ser d’altra manera, s’ha referit al conflicte que es va viure l’altre dia a la recepció oficial dels Estats Units, quan el President de la Generalitat, Quim Torra, va abandonar el lloc en sentir que l’ambaixador espanyol el titllava de «mentider».

Sánchez considera que els ciutadans catalans «volen passar pàgina de tot això»

Tot ha començat amb una pregunta sobre l’actitud de l’executiu d’Espanya amb la Generalitat de Catalunya. Ha estat llavors quan Sánchez ha aprofitat l’ocasió per retreure-li a Torra l’escena de tensió que s’havia viscut el dia anterior a Washington.

Quim Torra, a la redacció del 'The Washington Post'
Quim Torra, a la redacció del 'The Washington Post' | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest marc, Sánchez ha assenyalat que el President «s’hauria de preguntar quin bé fa als catalans que representa traslladant aquest tipus de bronca als Estats Units, i també què hi guanya Espanya». La declaració ha continuat amb les següents paraules: «De debò que hi guanyem alguna cosa? Ja va sent hora que avantposem el diàleg i no l'esbronc. Cal mirada llarga».

Seguint en la mateixa línia, el president del govern espanyol ha expressat que la ciutadania «vol passar pàgina de tot això», i que per la seva part «vull tenir una relació normal amb la Generalitat». El líder del PSOE, que en alguna ocasió temps enrere havia denunciat l’existència d’una «fractura» en el sí de la societat catalana, ha acabat indicant que «el que passa a carrer és el que ha de passar en política».

Sánchez rebutja la idea d’un referèndum pactat amb l’Estat

En el dia d’ahir, el president del govern espanyol va rebutjar fer un referèndum d'autodeterminació pactat  a Catalunya. En concret, el cap de l'executiu central creu que ha estat «prou clar» sobre aquest tema, i que la seva posició «no ha canviat». Ho va dir en arribar a la reunió dels dirigents socialistes europeus, que se celebrava de forma prèvia a la Cimera de la UE. 


Comentaris

envia el comentari