rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Sànchez, Rull i Turull demanen la llibertat amb la retirada de les euroordres

Consideren que la decisió de Llarena demostra la seva «nul·la confiança» en que hi hagi rebel·lió
Els exconsellers Josep Rull i Jordi Turull en una imatge d'arxiu, abans de comparèixer al Tribunal Suprem | efe

 

Després que aquest dijous Pablo Llarena decidís retirar les ordres europees de detenció contra els líders independentistes a l’estranger, la defensa de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull ha presentat un escrit a la sala segona del Tribunal Suprem demanant la posada en llibertat.

 

Segons l'advocat dels tres empresonats, Jordi Pina, la decisió de Llarena demostra la «la nul·la confiança que té el mateix senyor instructor en la qualificació dels fets de rebel·lió i sedició». Per a la defensa, es tracta «d’una absoluta falta de confiança» perquè, després que Alemanya descartés el delicte de rebel·lió, el magistrat del Suprem ha preferit «retirar totes les altres ordres abans d'exposar-se al risc que fossis rebutjades per fins a tres països més».

 

Poca confiança de Llarena

Pina ha demanat la «immediata» posada en llibertat dels seus clients davant la «feblesa de la forçada qualificació jurídica» dels delictes de rebel·lió i sedició. En aquest sentit, l’advocat ha argumentat que Llarena també hagi retirat les euroordres en països on la justícia «no s’ha arribat a pronunciar en cap sentit o només s’ha rebutjat per qüestions formals», en referència a Escòcia, Suïssa i Bèlgica.

 

A més, Pina ha destacat que en el document redactat per Llarena «no ha dedicat ni una sola línia a justificar la seva decisió ni a explicar per què la seva pèrdua de confiança en la voluntat de cooperació de la justícia alemanya ha de fer-se extensiva a aquests altres països». En aquest sentit, ha recordat que les justícies belga, escocesa i suïssa tenen «el màxim prestigi internacional pel seu reconegut garantisme i sensibilitat cap als drets humans i polítics».

 

Puigdemont també demana la llibertat dels presos

Després de donar-se a conèixer la decisió de Llarena, Carles Puigdemont no va dubtar a celebrar-la a les xarxes socials i reclamar la llibertat dels polítics empresonats. L'expresident de la Generalitat va assegurar en un missatge que «avui és un dia per reclamar amb més força que mai la llibertat dels presos i preses polítics». «Retirar les euroordres és la demostració de la feblesa immensa de la causa judicial», ha assenyalat l'excap del Govern, afegint també que «revocar la presó preventiva seria la demostració que la justícia espanyola comença a actuar com l'europea». 

 

Comentaris