Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Isabel Díaz Ayuso i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez a la seu de la comunitat de Madrid

Sánchez torna a rebre: Ayuso l'acusa de «vendre el caos» per intervenir la comunitat de Madrid

Diu que s'ha generat una «farsa» amb relació a la situació de la capital

Isabel Díaz Ayuso i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez a la seu de la comunitat de Madrid
Isabel Díaz Ayuso i Pedro Sánchez a la seu de la comunitat de Madrid | Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa i Fernando Calvo

Embolica que fa fort. Continuen les disputes entre el govern de l'Estat i el de la comunitat de Madrid. La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, dispara contra Pedro Sánchez i l'acusa de «vendre el caos» per justificar que calia intervenir Madrid. En una entrevista al diari ABC, Ayuso afirma que hi ha hagut una estratègia política per part de l'executiu per generar una «farsa» i una «estafa» amb relació a la situació de Madrid.

La presidenta del govern madrileny admet que des de finals d'agost ha estat més complicat el control dels contagis per coronavirus però assenyala que amb les mesures posades en marxa pel seu govern la situació «està millorant moltíssim». De fet, defensa que són les seves mesures les que es començaran a veure en resultats en els pròxims dies: «Podrem demostrar que cada cop el contagi és molt menor».

D'altra banda, assegura que «La Moncloa sap que Madrid està en una situació molt millor ara» i que per aquest motiu «és ara quan comencen a intervenir Madrid». La presidenta de la comunitat de Madrid critica que el relat del govern espanyol «és sempre el mateix, passi el que passi». «Madrid ho fa tard i tota la resta millor que nosaltres», lamenta, assegurant que es tracta d'una estratègia de la Moncloa per generar una sensació de caos i justificar la intervenció.

 

 

 

Ayuso defensa que cal una situació intermèdia per Madrid

Segons Isabel Díaz Ayuso, les restriccions imposades ara són «greument perjudicials» i generen molta confusió. Per aquest motiu, insisteix que la solució no passa per perimetrar Madrid ni el confinament sinó una situació intermèdia. «Si Madrid s'enfonsa darrere hi va el conjunt del país», adverteix amb relació a les conseqüències econòmiques de les restriccions per controlar els contagis de Covid-19.

Per tot plegat, la presidenta de la Comunitat de Madrid assenyala que l'ordre ha de tenir una «explicació» als jutjats després que el seu govern demanés mesures cautelars i espera que la justícia els doni la raó. Mentrestant, afirma, complirà la llei.