El govern espanyol dona per trencades les negociacions amb l'independentisme

L'executiu de Pedro Sánchez de centrarà ara en defensar els pressupostos | La vicepresidenta del govern denúncia que els independentistes «no han acceptat el marc que hem proposat»
Pedro Sánchez perd el suport independentista pels pressupostos | CatalunyaDiari.cat

 

Cop de Pedro Sánchez a l'independentisme. El govern espanyol dona per trencades les negociacions amb els independentistes després que PDeCAT i ERC es neguessin a aprovar-li els pressupostos. L'executiu socialista, després de la decisió, se centrarà ara en intentar tirar endavant els pressupostos espanyols. 

 

 

Carmen Calvo, portaveu del govern espanyol, ha explicat aquest migdia que l'independentisme ha rebutjat les bases del document que van presentar per a poder iniciar una negociació. «No accepten el marc que hem proposat», ha dit. 

 

En els documents proposats pel govern per iniciar una negociació sobre Catalunya a través d'una taula de partits, s'incloïa obrir la taula a representants estatals de totes les formacions com a representants en el Parlament, el que inclou també a PP i Ciutadans. A més, el document en qüestió recull, segons Calvo, recull que els seus participants podran plantejar les seves «propostes de resolució i projectes polítics, amb total llibertat, sobre el futur de Catalunya».

 

 

La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo dóna per trencat l'acord de negociació amb els partits independentistes | CatalunyaDiari.cat

 

La negació davant d’un referèndum d’autodeterminació

La vicepresidenta del govern ha volgut deixar molt clar que el govern «mai acceptarà el plantejament d’un referèndum d’autodeterminació» i afirma que el document per negociar sobre Catalunya «és l’únic document que proposarà aquest govern i no ha estat acceptat pel camp independentista».

 

Calvo argumenta que el govern «ha fet una oferta de diàleg en l’estructura bilateral que hi havia sobre la taula dels partits a Catalunya no ha resultat ser una via fructífera». En ella es recull la figura del relator, tan polèmica aquests dies i que ha provocat polèmiques internes en el mateix partit socialista. Calvo explica que el relator «ajudarà a crear les condicions idònies pel diàleg, donarà fe dels acords aconseguit i determinarà el seguiment de la seva aplicació».

 

El mediador també establirà «vies de comunicació per garantir la transparència dels acords arribats». El document de negociació, que ja es dóna per perdut incloïa la data de constitució de la mesa, el seu programa i calendari abans del final del mes de febrer, així com la participació de PP, Ciutadans i representants estatals.