Sànchez i Turull han perdut 2,5 quilos els primers dies de vaga de fam

Josep Rull ha confirmat que no s'han fixat cap data límit per aturar-la

Imatge dels presos independentistes compartida per Òmnium Cultural
Imatge dels presos independentistes compartida per Òmnium Cultural | Twitter

Jordi Sánchez i Jordi Turull afronten aquest dijous el seu sisè dia de vaga de fam i segueixen determinats a mantenir-la, encara que ja comencin a notar els seus efectes. Des del passat dissabte 1 de desembre, dia on la van iniciar, els dos diputats de JxCat ja han perdut dos quilos i mig. Això ho ha explicat el seu company a Lledoners, Josep Rull, que ha contesta un qüestionari de TV3.

Rull, que es va afegir posteriorment a la vaga de Fam amb Joaquim Forn, ha explicat que no es fixen «cap termini en la durada, ni per baix ni per dalt» per mantenir la protesta contra «l’actitud obstruccionista del Tribunal Constitucional». L’exconseller ha afirmat que serà el seu estat físic i mental qui marcarà el final: «El nostre cap i el nostre cos ens advertiran dels límits».   

La vaga de fam va ser una proposta de Jordi Sánchez

Segons explica Josep Rull, va ser Jordi Sánchez el primer que plantejar iniciar una vaga de fam com a protesta. Sánchez, que també ha explicat les seves impressions, hauria comentat aquesta possibilitat quan eren a la presó de Soto del Real. Encara que finalment, i de moment, són quatre els que l’han iniciada, Rull afirmava que la idoneïtat de realitzar-la, la «vam compartir tots set».

Vol insistir en el fet que l’adscripció a aquesta vaga de fam és «una decisió absolutament personal» i que respecten els que fins ara no han començat aquesta acció reivindicativa. Rull considera que aquesta decisió no «es pot delegar ni plantejar de manera obligatòria ni gregària» i explica que els presos que no estan en vaga de fam «estan constantment al nostre costat, donant-nos suport».

La importància del suport fora de la presó

L'exconseller ha remarcat la importància que tenen iniciatives com la web vagadefam.cat. Opina que la «denúncia serà més forta com més gent se la faci seva i, sobretot, la difongui. Josep Rull ha demanat el suport de totes les persones que es considerin demòcrates, ja que «no es pot normalitzar allò que no és normal». 


Comentaris

envia el comentari