Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

Sánchez confirma que demanarà una última pròrroga de l'estat d'alarma d'un mes

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Pedro Sánchez demanarà una última pròrroga de l'estat d'alarma al Congrés dels Diputats. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dissabte que la pròxima setmana demanarà una nova pròrroga de l'estat d'alarma al Congrés dels Diputats. Segons ha explicat Sánchez, serà una pròrroga d'un mes de durada, «fins al final de la desescalada», ja que pretén ser «l'últim estat d'alarma», segons la programació de l'executiu.

«El camí que estem seguint és l'únic possible», ha indicat Sánchez, alhora que ha garantit que «tots els drets i llibertats continuen intactes». El president espanyol ha assenyalat que «estem dialogant amb els grups polítics i la nostra voluntat és arribar a un gran consens al Congrés dels Diputats»., tal com ha assegurat que existeix a la societat sobre la necessitat d'aquest estat d'alarma. En aquest sentit, ha explicat que l'objectiu d'aquesta nova pròrroga és «continuar salvant vides i lluitar contra la pandèmia».

Salvador Illa, comandament únic en el nou estat d'alarma

El president del Govern ha explicat que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, serà el comandament únic en aquest nou període d'un mes, sota el sistema de coordinació amb les autonomies que s'ha denominat de «cogovernança». En aquest sentit, ha indicat que «en aquest estat d'alarma es produirà una desescalada institucional. L'única autoritat delegada del Govern serà el ministre de Sanitat i decauran les facultats especials que es van concedir als altres ministeris».

Pedro Sánchez ha recordat que els fets han demostrat que no es podia confiar en la immunitat comunitària i defensa la necessitat de limitar la mobilitat i els contactes socials. «A aquesta lògica respon la desescalada», ha reblat.