Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez entrant al Congrés dels Diputats

Pedro Sánchez comença la ronda de trobades per aconseguir el suport de Podemos

El president en funcions descarta eleccions i insisteix que hi ha «moltes alternatives»

Pedro Sánchez entrant al Congrés dels Diputats
Pedro Sánchez assenyala el camí de la via portuguesa per poder governar en solitari   |  Catalunya Diari

 

Pedro Sánchez ha arrencat aquest dijous una sèrie de trobades amb entitats representants de la societat civil  on ha començat per col·lectius feministes, amb la idea de fer un programa més «obert» centrat en els sis principals eixos del PSOE, i que presentarà posteriorment a la resta de forces polítiques. A més ha dit que descarta la repetició electoral, «és una cosa que ningú vol», ha declarat.

Pedro Sánchez va enviar una carta a la militància dimecres on ja apuntava que iniciava aquesta ronda de trobades  per preparar un programa que li serveixi per guanyar el suport de Podemos, sempre que aquest governi des de fora, i així aconseguir un govern en solitari. Sánchez, qui ja ha descartat el govern de coalició amb la formació morada s'emmiralla en experiències similars a Europa, en especial Portugal o Dinamarca.

Paraules pels conservadors

El socialista s’ha volgut tornar a dirigir a les forces conservadores i els ha remarcat que no es tracta de «donar suport» al seu executiu sinó de «facilitar» que hi hagi govern. Un fet que, segons Sánchez, urgeix perquè aquesta situació fa mesos que obliga a tenir una «paràlisi» a Espanya davant dels «reptes» que es plantegen. Així doncs, demana a totes les forces polítiques que «posin de la seva part» i que siguin «generoses i responsables» per permetre la seva investidura.

Inici de les trobades

El president en funcions ha iniciat les trobades amb la societat civil reunint-se amb una vintena d'entitats i associacions feministes. Pròximament, ho farà també amb representants que encaixin amb els sis eixos en els quals va centrar el seu discurs d'investidura. La voluntat és completar el programa del PSOE amb les aportacions que facin les entitats i presentar-lo, de nou, a la resta de partits.

Sánchez, però, nega que sigui una estratègia per «pressionar» a Podemos. «Si després del fracàs de la investidura tots estem cridats a reflexionar, el PSOE també pren nota i s'asseu amb els col·lectius socials per construir un programa obert», ha reflexionat.

També et pot interessar...