Jordi Sànchez: «Hi ha hagut més violència en la vaga de taxis que en el procés»

El president del grup JxCAT no pactarà una rebaixada de pena amb la justícia espanyola

Jordi Sànchez
Jordi Sànchez | Cedida

Jordi Sànchez, president del grup parlamentari de JxCat, ha concedit una entrevista a 'Eldiario.es' on parla de la seva situació judicial i de les seves impressions de futur. En aquest sentit, l'expresident de l'ANC ha lamentat que hi hagi hagut «més violència en la vaga de taxistes en un cap de setmana que en tot el procés, inclòs l'1 d'octubre, on l'única violència va ser per part de la Guàrdia Civil i la Policia espanyola».

Sànchez diu que «he deixat de creure en un tracte ajustat a dret»

Per aquest motiu, Sànchez ha expressat que, si la nova fiscal general de l'Estat vol ser «coherent i deontològicament honesta amb la seva funció» hauria de retirar els càrrecs de rebel·lió i sedició contra els condemnats per l'1-O. D'aquesta manera, el polític torna a rebutjar els delictes que se li imputen, posant èmfasi en aquells que fan referència a accions violentes.

El president del grup JxCat, a més, convida a preguntar-se per què «el dia que el Tribunal Europeu dels Drets Humans anul·li la causa i deixi a Espanya i el prestigi del seu màxim tribunal per terra, els fiscals i magistrats que han intervingut no hauran d'assumir cap responsabilitat». En aquest sentit, Sànchez considera que «si hi hagués conseqüències, estic convençut que actuarien amb més atenció al dret». Malgrat tot, no perd l'esperança, i confia que «la professionalitat i el rigor s'imposin en la Fiscalia».

Amb tot, el que més lamenta és no poder aconseguir la llibertat provisional abans del judici, ja que «he deixat de creure en un tracte ajustat a dret». També ha volgut aprofitar l'entrevista per demanar que ningú es deixi enganyar pel «relat fantasiós» dels fiscals i magistrats del Suprem, perquè considera que tots els presos polítics estan entre reixes «per evitar que siguem diputats en actiu». Així doncs, demana a Llarena i al suprem que «siguin honests i dignes de la posició que ocupen, i que diguin la veritat».

L'expresident de l'ANC no acceptarà cap pacte amb la justícia espanyola

Quant al resultat del judici, Sànchez ha volgut deixar ben clar que no acceptarà cap tipus de pacte amb la justícia espanyola per tal de rebaixar la condemna, declarant que «no acceptaré res més que la retirada de l'acusació de rebel·lió i sedició. No mercadejaré amb el dret a la llibertat d'expressió i manifestació». En aquest sentit, i fent referència a la situació que viuen tant ell com Jordi Cuixart, Sànchez recalca la importància i gravetat de la situació: «No és cap ironia, en aquesta causa s'amenacen els drets per a qualsevol ciutadà de Múrcia, Salamanca, Toledo o Sevilla».

Però el polític no s'ha quedat aquí i, quan li mencionen la possibilitat de presentar-se a unes noves eleccions, es mostra bastant pessimista, ja que «lamentablement crec que el Suprem vetllarà per la meva suspensió i posterior inhabilitació». Per acabar, l'expresident de l'ANC, que porta gairebé 10 mesos empresonat, ha fet referència al seu trasllat a la presó de Lledoners, confessant que «és més un canvi emocional que regimental», malgrat que agraeix el fet que la seva família ja no hagi «d'invertir gairebé 12 hores per poder comunicar-se 40 minuts per un vidre una vegada a la setmana».  


Comentaris

envia el comentari