Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez durant el consell de ministres del 31 de març de 2020

Sánchez pretén allargar l'estat d'alarma almenys tot el mes de maig

El president del govern espanyol diu que el que passi al maig serà «decisiu» per saber com avança la crisi sanitària

Pedro Sánchez durant el consell de ministres del 31 de març de 2020
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | ACN

El govern espanyol sembla tenir-ho ben clar: l'estat d'alarma s'allargarà, almenys, durant tot el mes de maig. Segons el parer de l'executiu que dirigeix Pedro Sánchez, el que passi durant el mes que arrenca aquest divendres serà «cabdal» per saber el temps que durarà l'estat d'alarma.

A través d'aquesta via constitucional, Sánchez preveu mantenir la unitat d'acció i el comandament únic, des del seu executiu, de les possibles mesures de relaxament del confinament que podrien començar aquesta mateixa setmana si res no es torça. Mantenir l'estat d'alarma durant tot el mes de maig, doncs, sembla un pas decidit ja pel govern espanyol.

Al govern espanyol «no li consten» incidents sobre la sortida de nens al carrer

Alhora, el govern espanyol  ajustarà criteris sobre les sortides dels infants, que han començat aquest diumenge després de sis setmanes de confinament pel coronavirus, «si fes falta en funció dels comportaments», ha advertit el ministre Salvador Illa. Amb tot, ha dit que de moment no li consten incidents i que en general s'estan complint les mesures.

El titular de Sanitat ha anunciat que les persones grans també podran sortir a passejar a partir del 2 de maig si l'evolució de la pandèmia ho permet; una mesura que va anunciar aquest dissabte el president espanyol, Pedro Sánchez, però sense concretar si el col·lectiu se'n podria beneficiar. Illa creu que l'estat d'alarma s'haurà de prorrogar perquè l'horitzó del 9 de maig és «molt precipitat».

Illa  ha assenyalat que, per la informació que té disponible ara com ara el govern espanyol, les sortides regulades dels infants estan complint en general aquest diumenge les mesures i recomanacions. En roda de premsa a primera hora de la tarda d'aquest diumenge, el ministre ha reivindicat que les nenes i els nens i les seves famílies han demostrat una gran responsabilitat durant aquestes primeres setmanes de confinament en què el govern espanyol ha pres «mesures dràstiques» i s'ha mostrat confiat que continuaran actuant així.