Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa sobre la situació del Coronavirus a Espanya el 5 de març del 2020

Els nens podran baixar a les zones comunes veïnals a partir de diumenge

Hauran de seguir els mateixos criteris que per sortir al carrer

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa sobre la situació del Coronavirus a Espanya el 5 de març del 2020
Hauran de seguir els mateixos criteris que per sortir al carrer| Cedida

Els menors de fins a 14 anys podran baixar a les zones comunes  de les comunitats de veïns  a partir d'aquest diumenge 26 d'abril, però sense coincidir amb altres nens en les zones de joc d'aquestes urbanitzacions, sense estar-hi més d'una hora i sempre acompanyats d'un adult, és a dir, respectant les mateixes mesures que les establertes per als passejos pel carrer, durant l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Els mateixos criteris que per sortir al carrer

«Els espais comuns de veïns són espais privats, objecte de regulació comunitària. El govern especificarà uns criteris però seran els mateixos que per als espais públics: els nens no podran estar en grups superiors a 3, hauran d'estar permanent acompanyats d'un adult, no és aconsellable que hi estiguin més d'una hora i no poden coincidir en espais de joc conjunts», ha precisat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest divendres en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari.

  

  

En tot cas, el ministre ha indicat que els ha arribat una petició suggerint que el govern plantegi una norma única per a totes les comunitats de veïns. Així ho van traslladar aquest dijous els administradors de Finques col·legiats en una carta al govern i al ministre de Drets Socials i Agenda 2030, després que el vicepresident segon Pablo Iglesias digués que cada comunitat veïnal havia d'«establir les seves pròpies normes» en aquest sentit.

Treballen en una guia per a instal·lacions comunes

Els administradors de Finques han precisat que durant l'estat d'alarma  s'han posposat les reunions de juntes de propietaris per no poder-se garantir les mesures sanitàries, per la qual cosa «no es poden prendre acords sobre la utilització dels elements comuns pels menors».

A més, consideren que aquesta decisió sobre l'ús per part dels nens de les seves  instal·lacions comunes no es pot deixar «a l'arbitri» de cada comunitat de propietaris. Sanitat ha assegurat que Drets Socials està treballant en la guia on es contemplaran les diferents casuístiques.

Quant al passeig dels nens, la ministra d'Hisenda i portaveu del govern ha recordat que aquesta mesura permetrà un «petit alleujament» per als nens però ha precisat que si s'observa que no té els resultats correctes per al control de la situació sanitària es podrà «retrotreure», tal com preveu el Reial Decret. Irene Montero també ha apel·lat a la responsabilitat dels pares.