Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

Sanitat recomana tancar tota la ciutat de Madrid

El govern espanyol fa públic el seu desacord amb Ayuso i demana restriccions per a tota la capital | Segons Illa, Ayuso ha ignorat les recomanacions de Sanitat i es nega a confinar la ciutat

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
El govern espanyol ha recomanat el tancament de Madrid. | Catalunya Diari

Salten espurnes. El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha revelat aquest divendres en roda de premsa que el govern espanyol ha recomanat diverses vegades a Díaz Ayuso tancar Madrid. «No entraré en retrets», ha dit Illa després de reconèixer que des de Sanitat s'ha recomanat en «diverses ocasions» el confinament de la capital espanyola però Ayuso, representant madrilenya, n'ha fet cas omís. 

«El govern fa recomanacions, però les autonomies decideixen», ha explicat Illa sobre la decisió d'Ayuso. La notícia s'ha fet pública el mateix dia que Madrid ha ampliat el confinament en només 8 zones de la ciutat, evidenciant així les desavinences amb un govern espanyol que en demana el confinament total. 

Restriccions després del 'no' a Moncloa

La comunitat de Madrid amplia les restriccions de mobilitat a vuit zones més a partir de dilluns i recomana evitar "moviments innecessaris" a tota la regió. El viceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, ha explicat que aquestes zones, que se sumen a les 37 en vigor des d'aquesta setmana, tenen un percentatge d'incidència de 1.000 casos per cada 100.000 habitants.

En concret, s'hi afegeixen Panaderas (Fuenlabrada), Miguel Servet i Doctor Trueta (Alcorcón), García Noblejas (districte de Ciudad Lineal), Vicálvaro-Artilleros (Vicálvaro), Orcasitas (Usera), Campo de la Paloma i Rfael Alberti (Puente de Vallecas).

Zapatero també ha anunciat que s'ha començat el procés d'habilitació d'hotels per rebre pacients i que, a hores d'ara, ja n'hi ha un Leganés preparat per rebre pacients. En relació als tests ràpids, ha detallat que ja compten amb 5 milions de tests i que es començaran a fer la setmana que ve a Puente de Vallecas.

El conseller de Sanittat de la Comunitat de Madrid estaria d'acord amb la proposta

Per la seva banda, el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Antonio Ruiz Escudero, estaria d'acord amb la proposta de confinament del ministre de Sanitat, Salvador Illa, segons avança la Cadena Ser. Segons l'emissora, que cita fonts del govern espanyol, Ruiz Escudero no comparteix les mesures anunciades pel viceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, i coincideix amb Sanitat en la conveniència de estendre les restriccions a tots els municipis de Madrid amb una incidència de més de 500 casos per cada 100.000 habitants.

Les diferències en els criteris han propiciat, precisament, que Illa hagi decidit comparèixer en paral·lel al viceconseller Zapatero i que el representat de Salut madrileny desconegués aquesta convocatòria.