rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ATENCIÓ

Possible onada de calor a partir de Sant Joan a tot Catalunya

Santamaría demana que els sobiranistes donin explicacions als catalans després de «venir a reconèixer» que acaten la llei

Es posa a la disposició del Senat per explicar com s'aplica el 155 a Catalunya
La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría | Cedida

 

  

  

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat aquest dimarts, 28 de novembre, que els independentistes donin explicacions als catalans pel dany econòmic i social que han provocat, segons el seu parè, «per al final venir a reconèixer que han d'acatar la llei».

  

  

En declaracions després de visitar a Barcelona el recinte modernista de Sant Pau juntament amb Alberto Fernández i Santi Rodríguez (PP), s'ha referit així a la decisió dels consellers destituïts a la presó d'elevar un escrit al Tribunal Suprem en què acaten l'article 155 de la Constitució.

  

  

Per a Santamaría, tots s'haguessin «evitat molts disgustos, des d'un punt de vista de fractura social i econòmica si, en lloc d'haver-se defensat, el que s'ha defensat per les lleres de l'absoluta il·legalitat, s'hagués fet respectant la democràcia».

  

  

Sobre la possibilitat de comparèixer a la comissió del 155 del Senat durant la campanya electoral, assegura que s'ha posat a la disposició de la cambra per explicar com s'aplica aquest article de la Constitució a Catalunya: estarà «encantada» d'explicar com s'ha dut a terme, així com les mesures i actuacions que s'estan adoptant.

  

  

«Vam dir que ho faríem cada dos mesos, però no tinc inconvenient a avançar aquesta compareixença si els grups hi estan d'acord», i ha fet un bon balanç de l'aplicació del 155.

 

«Vida econòmica i convivència»

Per a Santamaría, s'està recuperant la normalitat, s'ha recuperat la legalitat i s'ha ralentit la sortida d'empreses, encara que «queda molta feina a fer per revertir el dany econòmic».

«Som aquí per al temps que calgui aplicar el 155 en benefici de tots els catalans. Gairebé cal rehabilitar l'economia, la vida i la convivència a Catalunya», ha assegurat.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris